Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Facebook Twitter
19

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κατίδης, πανηγύρισε το νικητήριο γκολ της ομάδας του σε αγώνα με τη Βέροια με ναζιστικό χαιρετισμό.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής άλλαξε πολλές φορές άποψη για το γεγονός, δηλώνοντας αρχικά ότι επρόκειτο περί παρεξήγησης («το συμπαίκτη μου, Μιχάλη Παυλή, έδειχνα»),για να καταλήξει στο ότι πάσχει από έλλειψη γνώσεων, όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM: «"Εμαθα τι σημαίνει ο πανηγυρισμός όταν μπήκα στα αποδυτήρια. Καταλαβαίνω την ένταση που έχω δημιουργήσει. Ζητάω συγγνώμη, και θέλω να πω πως ξέρω πού βρίσκομαι, και σε ποιον σύλλογο. Είμαι 20 χρονών και δεν θα ήθελα να βάλω τέλος στην καριέρα μου με κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω πως ο κόσμος δεν μπορεί να το δεχτεί ότι δεν ξέρω. Να σας πω την αλήθεια, έχω παρακολουθήσει κάποια βίντεο στο youtube, και νόμιζα πως ο χαιρετισμός αυτός είναι για να σηκωθούν επάνω οι οπαδοί μας. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ, και τι να κάνω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής».

Πριν τη συγνώμη του Κατίδη η ΔΗ.ΜΑΡ ζήτησε την παρέμβαση της ΑΕΚ και των αρμοδίων ποδοσφαιρικών οργάνων ανακοινώνοντας τα εξής:

«Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ - Βέροια ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά. Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Η κίνηση σχολιάστηκε και από άλλους αθλητές, όπως από τον πρώην διεθνή πολίστα, Γιώργο Μαυρωτά:
«Τουλάχιστον, στο χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλα, να μείνει λεκές στην ιστορία».

Ο Μανώλης Παπαμακάριος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, έγραψε στο Twitter: "Μούντζα Σαλπιγγίδη, ίσον 6 αγωνιστικές. Χαιρετισμός ναζί Κατίδη, πόσο; Ρε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...»


Ο  διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιώργος Τζαβέλλας, σχολίασε: "Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι! Α, ρε Ελλαδίτσα... Κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας. Κρίμα"!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Εβαλντ Λίνεν, δήλωσε ότι η κίνηση του Κατίδη πρέπει να αποδοθεί στην άγνοιά του:

"Νομίζω πως προσπαθεί να το διορθώσει. Δεν έχει ιδέα από πολιτική. Μην νομίζετε πως ξέρει τι έκανε. 'Εκλαιγε μέσα στα αποδυτήρια, όταν κατάλαβε τι έκανε. Πρέπει να κάνουμε ένα σεμινάριο στους παίκτες της ΑΕΚ που είναι ένας αντιφασιστικός σύλλογος. Είναι απολύτως απαράδεκτο να κάνει ένας παίκτης τέτοιο πράγμα συνειδητά. Αλλά δεν ήξερε τι έκανε. Το είδε κάπου, ίσως στο Ιντερνετ, και το αντέγραψε. Πρέπει να τον προστατέψουμε, γιατί δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτό που έκανε. Ηταν ηλίθιο και πρέπει να τον προστατέψουμε. Πρέπει να μάθει πολλά πράγματα. Θα μάθει κι αυτό. Ηθελε να αφιερώσει το γκολ στον Παυλή. Μπορείς μόνο να τον κατηγορήσεις, πως δεν ξέρει την ιστορία. Αλλά δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για μια χειρονομία που δεν ξέρει. Είμαι 100% πεπεισμένος ότι αυτή η χειρονομία δεν έγινε από πρόθεση, αλλά από άγνοια ή αφέλεια. Να είστε σίγουροι πως αν το έκανε συνειδητά θα σήμαινε και το τέλος, όσον αφορά την παρουσία του ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Είναι σημαντικό που οι οπαδοί μας αντέδρασαν αμέσως. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει σ' όλη την Ευρώπη. Η επιστροφή και η άνοδος της ακροδεξιάς. Όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ανεβαίνουν τα φασιστικά φαινόμενα. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για να καταπολεμούμε τέτοια φαινόμενα".

Η είδηση μεταδόθηκε άμεσα και από διεθνή μέσα. H Huffington Post, το Fox News, η Daily Online και το the Blaze ανέφεραν το γεγονός μαζί με τη δήλωση άγνοιας του ποδοσφαιριστή και το σχόλιο του προπονητή της ΑΕΚ «είναι νέο παιδί και δεν έχει ιδέα από πολιτική».

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
ο χαιρετισμός των αρχαίων ελλήνων προς τιμή του Μεγάλου Αλέξανδρου ήτο το χέρι όλων τεντωμένο ευθύς με τον ώμο ..πάνω απο τον ώμο το χέρι θεωρείτο ναζιστικός....αυτή είναι και η διαφορά ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ χαιρετισμού με των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. πρώτα ας μας πουν συγγνώμη οι γερμανοί που μας αλλοίωσαν τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό και ντρόπιασαν τον αρχαιοελληνικό ιερό σύμβολο του σταυρού που συμβολίζει το ιερό τετράγραμμα. Όμως τελικά διαπιστώνω πως οι Έλληνες σφάζουν Έλληνες και τους καταδικάζουν πριν εξετάσουν το τι και πως. Ο Μπέκαμ που είναι γαζωμένος από τα τατουάζ δεν ενοχλεί, όμως ο Κατίδης ενόχλησε. Τόση η υποκρισία μας ...
κουνα λιγο το κεφαλακι σου και δες οτι κανεις δεν ενοχληθηκε απο τα τατουαζ...επισης οι γερμανοι δεν θα μας ζητησουν συγγνωμη, και ο εν λογω χαιρετισμος ειναι ταυτισμενος με τον ναζισμο. ακυρο και ατοπο το σχολιο σου και αρκετα με το παραμυθακι των ΧΑυγουλων "καλε εγω δεν χαιρετω ναζιστικα...αρχαιοελληνικα χαιρετω..."
Καλησπέρα ,το ίδιο ισχύει και για τον μαίανδρο στο σήμα της χρυσής αυγής φαντάζομαι. γιατί φίλε μου; τί υπερασπίζεσαι; ακόμη και έτσι να ήταν ο ελληνικός χαιρετισμός, εφόσον παγκοσμίως αυτή η χειρονομία είναι πια συνδεδεμένη με την χειρότερη εικόνα του ανθρώπου τί ψάχνεις να διεκδικήσεις απο τους Γερμανούς; Σοβαρά δεν μου το χωράει το μυαλό, τα πιστευεις αυτά που λές;
Εμαθα τι σημαίνει ο πανηγυρισμός όταν μπήκα στα αποδυτήρια Πηγή: www.lifo.grμπα??? αντε καλα, ιστορια δεν διαβασες ποτε σου ουγγανο, την "υπολοχαγο Νατασσα" δεν την πετυχες ποτε στην τηλεοραση????ρε αντε που παιζετε και με την νοημοσυνη μας!
Δεν διαφωνώ, αλλά εδώ δεν έχουμε ακόμη έναν που λέει οτι διαβάζει τον Αλχημιστή αλλά ναζιστικό χαιρετισμό. Και βιβλιο να μην διάβασε στην ζωή του, όλο και κάτι θα πήρε το μάτι του στην τηλεόραση την 28η Οκτωβρίου.
Σαφώς και είναι πιθανό να έχει πλήρη άγνοια του τί έκανε. Η αμορφωσιά των νέων ελλήνων είναι πέρα από κάθε φαντασία. Και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την άνοδο των ναζιστών. Έχω τη φρικτή υποψία οτι οι περισσότεροι ψηφοφόροι τους είναι διάφοροι εγκληματικά αστοιχείωτοι τύποι που στ' αλήθεια πιστεύουν οτι οι Χρυσαυγίτες είναι "πατριώτες που τους πολεμάει το διεφθαρμένο σύστημα".
Ταττουαζ καγκουρικα, μαλλι κλαρινογαμπριατικο, ψευτομαγκια, χαιρετισμος φασιστικος και μετα κλαψα και προσπαθεια να απολογηθουμε κ να τα μαζεψουμε οταν τα βρουμε σκουρα.. Τυπικη συμπεριφορα χρυσαυγιτη. Βεβαια ας ακουσουμε κ την αποψη του κυρ θοδωρη1981,μπορει να μας πει οτι ειναι χαιρετισμος του τσιπρα η της παπαρηγα η των αναρχικων που "λυμαινονται τα γηπεδα και πουλουν πρεζα".
1. Τόσο πολύ απεχθάνομαι το Ναζισμό και κάθε -ισμό που αδιαφορεί για την αξία της ζωής και την αξιοπρέπεια και την ελευθερία και ,, και ,,, και. Άλλο τόσο την κατάντια ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος δηλώνει βλάκας και ακαλλιέργητος. Γιατί αυτό είναι ο Κατίδης και κάθε Κατίδης που ποτέ δεν παρακολούθησε το μάθημα στο σχολείο, ότι σχολείο και αν ήταν αυτό, ίσως όχι το καλύτερο. Που ποτέ δεν φρόντισαν οι γονείς του για την μόρφωσή του προσωπικά, γιατί ποτέ δεν του μίλησαν για αυτά τα παγκόσμια θέματα. Γιατί όλη του τη ζωή την πέρασε στις αλλάνες παίζοντας μπάλα και ήταν καλός σε αυτό. Αλλά, όπως βλέπεις κύριε Κατίδη, δεν αρκεί η δύναμη στα πόδια για να γίνεις ποδοσφαιριστής - αθλητής. Πρέπει να ξέρεις και δυό πράματα για τον κόσμο, για την ζωή, για άλλα πράγματα, πέραν του ποδοσφαίρου. Έτσι, θα πρότεινα, να τιμωρηθεί ανάλογα, χάνοντας 4-5 αγωνιστικές και ακολουθώντας ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, καθηγητή στο σπίτι, να καλύψει ότι μπορεί από αυτή την ένδοια.2. Καλά είδαμε τι έκανε ο Κατίδης... οι οπαδοί στους οποίους απευθύνθηκε, τι έκαναν; Του φώναζαν, όχι, μη! δεν είναι σωστό αυτο που κάνεις!! Ή του απαντούσαν με την ήδια βλακεία, χαιρετώντας τον παρόμοια; Αυτοί, τι δικαιολογία έχουν; Ή αυτοί δε μας νοιάζουν;
έκλαιγε όταν κατάλαβε πως θα πάρει πούλο η καριέρα του μετα το τηλεφώνημα της μάνας του στ'αποδυτήρια.Τίποτε άλλο.Άκου άγνοια.Ρε ούστ.Κι εμείς υπήρξαμα 17χρονα,αλλα όχι φασίστες.
Μα ναι, ως γνωστόν ο Χίτλερ ήταν ο Skrillex της εποχής του. Ο χαιρετισμός των Ναζί είναι μία τεράστια παρεξήγηση και προπαγάνδα των Συμμάχων, στη πραγματικότητα γινόταν συνοδευόμενος από ρυθμική κίνηση του σώματος πάνω - κάτω και τη προτροπή "everybody get up and dance now" προς το πλήθος και συνήθως τον ακολουθούσε και ένα "χοντρό beat" ή ένα break down. Στη πραγματικότητα ο Κατίδης αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια.
Τι θα πει ''δεν ήξερε τι έκανε'' ; 5 χρονών είναι ; Ενας αντρας 20 ετών ξέρει πάρα πολύ καλά τι εστί αυτός ο χαιρετισμός ! Μπράβο στην ΑΕΚ που τον διώχνει χωρίς δεύτερη κουβέντα !
«είναι νέο παιδί και δεν έχει ιδέα από πολιτική».Είναι τόσο ηλίθιο παιδί που κατάφερε να φτάσει στα 20 χωρίς να γνωρίζει οτι με αυτό τον τρόπο χαιρετούσαν όσοι σφάζαν τους παππούδες μας; Αξίζει αυτός ο άνθρωπος στην ΑΕΚ? Κρίμα.
Η "ανεμελιά" συνεχίζεται... Στην αρχή τα μαχαιρώματα και τα πογκρόμ, το νερό - ξύλο στις βουλευτίνες ΣΥΡΙΖΑ και λεγόμενου "ΚΚΕ", η κυριλοποίηση μέσω εισόδου στη Βουλή, η αθώωση Κασιδιάρη, τα ναζιστικά "φροντιστήρια" σε παιδάκια, η Παπαχρήστου, τώρα το ναζιστάκι της ΑΕΚ το οποίο κάνει δήθεν ότι δεν ήξερε γιατί τρέμει για την καριέρα του και όχι από μετάνοια ή άγνοια...Οι ΑΝΕΛ του Καμμένου συνυπόγραψαν πρόταση για εξεταστική της λίστας Λαγκάρντ με τους ναζιστές, και ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διατηρεί αγαστές σχέσεις μαζί τους και να κάνει τα γλυκά μάτια στο Νότη Μαριά για "σχηματισμό εθνικής αντιμνημονιακής κυβέρνησης". Ο Σαμαράς έχει αναγάγει τους φασίστες Α. Γεωργιάδη - Βορίδη - Κρανιδιώτη σε πρωτοστάτες της ΝΔ, με τους θλιβερούς φιλελεύθερους να ακολουθάν αποσβολωμένοι. Ο Βενιζέλος μας έλεγε για "εβραίους" στη Λίστα Λαγκάρντ, η Παπαρήγα μας λέει ότι η πάλη κατά των ναζί είναι ψευτοδίλημμα γιατί τάχα βγάζει λάδι τους άλλους αστούς και όλοι, όλοι μαζί μας οδηγάνε στο πιο βαθύ σκοτάδι που θα έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο τόπος, τρισχειρότερο από εκείνα του Μεταξά και του Παπαδόπουλου.Καλή μας νύχτα! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: "Συστημική οργάνωση" ή καθεστωτική ναζιστική συμμορία;;http://kokkinometerizi.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία αυτό το παιδί που δηλώνει άγνοια για την κίνηση αυτή, να ενημερωθεί και να πάει σε σχολεία ανα την Ελλάδα και να ενημερώνει τους μαθητές τι σημαίνει ναζισμός και ποια τα αποτελέσματα του. Αυτή θα είναι για μένα η καλύτερη έκβαση.