«Δεν πρόκειται να πατήσω στον γ****ένο Λευκό Οίκο» δηλώνει η αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ

«Δεν πρόκειται να πατήσω στον γ****ένο Λευκό Οίκο» δηλώνει η αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ενώ το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου Γυναικών οδεύει στην τελική φάση του, με την ομάδα των ΗΠΑ να αποτελεί το μεγάλο φαβορί, μαίνεται στα social media η δριμεία διένεξη ανάμεσα στην αρχηγό της ομάδας και τον Πρόεδρο Τραμπ.

Αύριο Παρασκευή διεξάγεται ο κρίσιμος προημιτελικός αγώνας ανάμεσα στη διοργανώτρια Γαλλία και τις ΗΠΑ – που αποτελούν το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης – υπό τους απόηχους της κόντρας που ξέσπασε ανάμεσα στην Μέγκαν Ραπίνο και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το επεισόδιο ξεκίνησε αργά την Τρίτη όταν η Ραπίνο, η οποία την προηγούμενη μέρα είχε σκοράρει και τα δύο τέρματα της ομάδας της εναντίον της Ισπανίας, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο - που έγινε αμέσως viral - του ποδοσφαιρικού περιοδικού Eight By Eight να απαντπα στην ερώτηση αν θα πάει η ομάδα στον Λευκό Οίκο σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, δηλώνοντας: «Δεν πρόκειται να πάω στον γ****ένο Λευκό Οίκο. Έτσι κι αλλιώς δεν θα μας προσκαλέσουν».

 

Σύμφωνα με τους New York Times, το βίντεο τραβήχτηκε τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια φωτογράφησης για το εξώφυλλο του περιοδικού.

Από τη στιγμή όμως που μόλις χθες δημοσιεύτηκε και έγινε viral η δήλωση της Ραπίνο, ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε τον εαυτό του υποχρεωμένο να απαντήσει, δηλώνοντας με τη σειρά του ότι έχει σκοπό να προσκαλέσει την ομάδα, ασχέτως αν κερδίσει ή όχι το τρόπαιο.

«Δεν πρόκειται να πατήσω στον γ****ένο Λευκό Οίκο» δηλώνει η αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ Facebook Twitter

Στις χθεσινές αναρτήσεις του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζει επίσης ότι «εκτός από το NBA... οι ομάδες και οι ομοσπονδίες των υπόλοιπων αθλημάτων, λατρεύουν να επισκέπτονται τον Λευκό Οίκο» - γεγονός μάλλον μη αληθές, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των παικτών του αμερικανικού ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων που έχουν απορρίψει επιδεικτικά αντίστοιχες προσκλήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM