Πέθανε ο Μιγκέλ Φαλάσκα, θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ

Πέθανε ο Μιγκέλ Φαλάσκα, θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ Facebook Twitter
0

Πέθανε ο Μιγκέλ Φαλάσκα, θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ, σε ηλικία 47 ετών από ανακοπή καρδιάς. 

Ο Μιγκέλ Φαλάσκα είχε γεννηθεί το 1973 στην Αργεντινή, χώρα καταγωγής του πατέρα του. Η μητέρα του ήταν Ισπανίδα. Ο Φαλάσκα διατέλεσε μέλος της εθνικής Ισπανίας το διάστημα 1993-2009. Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2007 όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ακολούθησε η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου το 2009 και είχε προηγηθεί η κατάκτηση του χάλκινου το 2005.

Στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ισπανίας και ισάριθμες Πολωνίας. Ο Μιγκέλ Φαλάσκα είχε κατακτήσει το Champions League με τη Σκρα Μπελχάτοφ το 2010, ενώ έχει πάρει πολλούς ακόμα συλλογικούς και εθνικούς τίτλους. 

Πέθανε ο Μιγκέλ Φαλάσκα, θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ Facebook Twitter
ΕΡΑ - Ο Μιγκέλ Φαλάσκα στο Τόκιο το 2007

Ο Μιγκέλ Φαλάσκα ανέλαβε προπονητής της Σκρα το 2013 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας, ενώ το 2016 ανέλαβε και την εθνική Τσεχίας. Τον Μάιο 2016 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ιταλική Μόντσα. Υπέστη το πρωί καρδιακή προσβολή στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας. Την προηγούμενη μέρα είχε παραβρεθεί στον γάμο του βοηθού του και αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Ήταν πατέρας δύο παιδιών. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ