«Εκτίθεσαι με το να βγαίνεις φωτογραφία με τον μαύρο» - Καταγγελία Καραλή για ρατσιστική συμπεριφορά του Κυτέα

«Εκτίθεσαι με το να βγαίνεις φωτογραφία με τον μαύρο» - Καταγγελία Καραλή για ρατσιστική συμπεριφορά του Κυτέα Facebook Twitter
2

Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά κατέθεσε στον ΣΕΓΑΣ ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής κατά του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κυτέα.

Ο 19χρονος πρωταθλητής σύμφωνα με το sport24.gr κατήγγειλε μέσω δικηγόρου στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, τον ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κυτέα, για ρατσιστική συμπεριφορά.


Αφορμή στάθηκε το επεισόδιο που έγινε την Τετάρτη 22 Μαΐου στην προπόνηση στο ΟΑΚΑ κατά την οποία ο προπονητής του επιτέθηκε φραστικά με χαρακτηρισμούς που είχαν ως αποδέκτη τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 19χρονος, ο Δημήτρης Κυτέας απευθυνόμενος προς αθλήτρια που μιλούσε με τον πρωταθλητή του επί κοντώ είπε: «Εκτίθεσαι με το να βγαίνεις φωτογραφία με τον μαύρο».

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη καταγγελία του Εμμανουήλ Καραλή για τον συγκεκριμένο προπονητή. Τον Φεβρουάριο του 2017 η μητέρα του 19χρονου πρωταθλητή είχε υποβάλει υπόμνημα στον ΣΕΓΑΣ καταγγέλλοντας τον 65χρονο προπονητή για ρατσιστική συμπεριφορά.


Υπενθυμίζεται ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κυτέας υπήρξε πρωταθλητής του επί κοντώ με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976.

Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ