Τένις: Τεράστια αύξηση στα χρηματικά έπαθλα του Γουίμπλεντον

Τένις: Τεράστια αύξηση στα χρηματικά έπαθλα του Γουίμπλεντον Facebook Twitter
EPA
0

Κατακόρυφη αύξηση των ήδη τεράστιων χρηματικών επάθλων στο τουρνουά τένις του Γουίμπλετον, αποφάσισαν οι υπεύθυνοι της αθλητικής διοργάνωσης. 

Έτσι, εκτός από το τρόπαιο, οι φετινοί νικητές θα λάβουν χρηματικές αμοιβές αυξημένες κατά 11,8% σε σύγκριση με τα περσινά βραβεία. 

Συνολικά, οι παίκτες της διοργάνωσης θα μοιραστούν 49,4 εκατομμύρια δολάρια και οι πρωταθλητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αυξημένα κατά 116.000 ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πρώτη θέση στους άνδρες και στις γυναίκες θα επιβραβευτεί με αμοιβή 2,73 εκατομμυρίων λιρών. 

Το πασίγνωστο τουρνουά είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα αντισφαίρισης και, παραδοσιακά, ξεκινάει στο τέλος Ιουνίου και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο.

Το τουρνουά φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του All England Lawn Tennis and Croquet Club στο Γουίμπλεντον της Αγγλίας και είναι ένα από τα 4 Γκραν Σλαμ.

Στον νικητή του απλού ανδρών απονέμεται το κλασικό ασημένιο κύπελλο, όπως εκείνο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1887 και φέρει την επιγραφή «All England Lawn Tennis Club Single Handed Championship of the World».

Στη νικήτρια του απλού γυναικών απονέμεται ο ασημένιος δίσκος Venus Rosewater Dish, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1886.

Τα χρηματικά έπαθλα στους νικητές καθιερώθηκαν το 1968, όταν επιτράπηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή επαγγελματιών στους αγώνες.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM