Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της αγωνιστικής 2017-2018

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της αγωνιστικής 2017-2018 Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βράβευσε απόψε τους κορυφαίους της περασμένης αγωνιστικής περιόδου 2017/2018, σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές του δημοφιλούς αθλήματος.

Ειδικά βραβεία για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο απονεμήθηκαν στους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκο Νιόπλια (πρώτος σε συμμετοχές στην ανώτατη κατηγορία) και Κριστόφ Βαζέχα (πρώτος σκόρερ από καθιέρωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ακόμη, ο Θωμάς Ναζλίδης βραβεύθηκε για τη fair play αντίδρασή του μετά το γκολ του Χριστοδουλόπουλου εις βάρος της ομάδας του, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-ΑΕΛ, όπως και οι Παναγιώτης Κόρμπος, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Γιανιώτης και Σπύρος Ρισβάνης για την κοινή συνέντευξή τους στον αγώνα Ατρόμητος-Πανιώνιος.

Το βραβείο ΠΣΑΤ για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή έλαβε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και νυν του Ολυμπιακού, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος υπερκέρασε στην ψηφοφορία τους Θοδωρή Βασιλακάκη (Ατρόμητος), Δημήτρη Πέλκα (ΠΑΟΚ).

Ο Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος) αναδείχθηκε καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της περσινής χρονιάς, μπροστά από τους Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ), Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα), ενώ ο Τάσος Δουβίκας του Αστέρα Τρίπολης ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής. Το βραβείο διεκδίκησαν ακόμη οι Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ) και Δημήτρης Λημνιός (ΠΑΟΚ).

Κορυφαίος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Ανδρέας Γιαννιώτης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την εξαιρετική χρονιά που είχε με τον Ατρόμητο. Συνυποψήφιοι ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Παναθηναϊκός/Μπενφίκα) και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ).

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής, για την επιτυχία του να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League μετά από 24 χρόνια, νικώντας στην ψηφοφορία τους Νταμίρ Κάναντι (Ατρόμητος) και Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ).

Κορυφαίος Έλληνας που αγωνίζεται στο εξωτερικό ήταν ο Κώστας Μανωλάς της Ρόμα, μπροστά από τους Κώστα Μήτρογλου (Μαρσέιγ/Γαλατασαράι) και Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Ντόρτμουντ/Αρσεναλ), ενώ όπως πέρυσι κορυφαίος Έλληνας διαιτητής αναδείχθηκε ο διεθνής Τάσος Παπαπέτρου. Την κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς αποτέλεσαν οι, Γιαννιώτης (Ατρόμητος), Μάτος (ΠΑΟΚ), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ) - Γιαννούλης (Ατρόμητος, ισοβάθμησαν), Βαρέλα (ΠΑΟΚ), Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ), Σιμόες (ΑΕΚ), Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Ουάρντα (Ατρόμητος), Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Λιβάια (ΑΕΚ) και Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός).

Αναφορικά με τη Football League, καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος (ΟΦΗ), πρώτος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ), καλύτερος τερματοφύλακας ο Γιώργος Στρέζος (ΟΦΗ), καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ο Γιώργος Ξύδας (Κισσαμικός), ξένος ο Ούγκο Κάιπερς (Εργοτέλης) και καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής της κατηγορίας ο Μάνος.

Σε ειδικές βραβεύσεις, τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο γιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Θέος και το ΑΣΑΕΔ για τα 70 χρόνια προσφοράς του στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Έλληνα αθλητή.

Ακόμη, ο σύλλογος Charity Idols για την αρωγή σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ο Γιάννης Μπουτσάκης για την αποφοίτησή του από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και οι Αλέξανδρος Αρναρέλλης - Στέλιος Τσουκάνης για την αποφοίτησή τους από το On Line Academy.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Θέματα / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ