Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε συνολικά 83 ανθρώπους, ανάμεσα τους 28 επαγγελματίες παίκτες, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για στημένους αγώνες τένις.

 

Όπως ανακοίνωσε η Europol, η έρευνα ακολουθούσε τα ίχνη μίας αρμένικης εγκληματικής οργάνωσης που «έστηνε» τους αγώνες. Η αστυνομία έκανε επιδρομή σε 11 σπίτια στα οποία βρήκε και κατάσχεσε 168.000 ευρώ, μία καραμπίνα, πάνω από 50 ηλεκτρονικές συσκευές, πιστωτικές κάρτες, πολυτελή οχήματα και πολλά έγγραφα. 

 

Επίσης οι αρχές προχώρησαν στο «πάγωμα» 42 τραπεζικών λογαριασμών, 

 

Τα ονόματα των παικτών που συνελήφθησαν δεν έχουν ανακοινωθεί, όμως έγινε γνωστό πως ένας από αυτούς συμμετείχε στο US Open το 2018. 

 

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 όταν η TIU, η ένωση δεοντολογίας του τένις, ανέφερε αντικανονικές δραστηριότητας σε σημαντικά τουρνουά, προχωρώντας στην καταγγελία πως επαγγελματίες παίκτες δέχονταν δωροδοκίες για να στήσουν παιχνίδια για λόγους που είχαν να κάνουν με τον τζόγο. 

 

 Ένας από τους επαγγελματίες παίχτες λειτουργούσε σαν μεσάζοντας ανάμεσα σε παίκτες και οργανωμένο έγκλημα. Τα μέλη της αρμένικης σπείρας, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, πήγαιναν ως θεατές στους αγώνες ώστε να διασφαλίσουν πως οι παίκτες που είχαν δωροδοκηθεί θα έφερναν το συμφωνημένο αποτέλεσμα. Μόλις το κατάφερναν αυτό, έδιναν το «οκ» για μεγάλα στοιχήματα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.