Europol: 83 συλλήψεις για μεγάλο κύκλωμα στημένων αγώνων στο τένις

Europol: 83 συλλήψεις για μεγάλο κύκλωμα στημένων αγώνων στο τένις Facebook Twitter
EPA
0

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε συνολικά 83 ανθρώπους, ανάμεσα τους 28 επαγγελματίες παίκτες, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για στημένους αγώνες τένις.

Όπως ανακοίνωσε η Europol, η έρευνα ακολουθούσε τα ίχνη μίας αρμένικης εγκληματικής οργάνωσης που «έστηνε» τους αγώνες. Η αστυνομία έκανε επιδρομή σε 11 σπίτια στα οποία βρήκε και κατάσχεσε 168.000 ευρώ, μία καραμπίνα, πάνω από 50 ηλεκτρονικές συσκευές, πιστωτικές κάρτες, πολυτελή οχήματα και πολλά έγγραφα. 

Επίσης οι αρχές προχώρησαν στο «πάγωμα» 42 τραπεζικών λογαριασμών, 

Τα ονόματα των παικτών που συνελήφθησαν δεν έχουν ανακοινωθεί, όμως έγινε γνωστό πως ένας από αυτούς συμμετείχε στο US Open το 2018. 

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 όταν η TIU, η ένωση δεοντολογίας του τένις, ανέφερε αντικανονικές δραστηριότητας σε σημαντικά τουρνουά, προχωρώντας στην καταγγελία πως επαγγελματίες παίκτες δέχονταν δωροδοκίες για να στήσουν παιχνίδια για λόγους που είχαν να κάνουν με τον τζόγο. 

 Ένας από τους επαγγελματίες παίχτες λειτουργούσε σαν μεσάζοντας ανάμεσα σε παίκτες και οργανωμένο έγκλημα. Τα μέλη της αρμένικης σπείρας, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, πήγαιναν ως θεατές στους αγώνες ώστε να διασφαλίσουν πως οι παίκτες που είχαν δωροδοκηθεί θα έφερναν το συμφωνημένο αποτέλεσμα. Μόλις το κατάφερναν αυτό, έδιναν το «οκ» για μεγάλα στοιχήματα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ