Οι αποκαλύψεις του διασώστη του Σουμάχερ για όσα έγιναν μετά το ατύχημα

Οι αποκαλύψεις του διασώστη του Σουμάχερ για όσα έγιναν μετά το ατύχημα Facebook Twitter
0

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ και ενώ ο πρώην σταρ της Formula 1 σε λίγες μέρες κλείνει τα 50, το ενδιαφέρον για την κατάστασή του παραμένει τεράστιο διεθνώς.

Η οικογένειά του έχει επιλέξει να δίνει πληροφορίες με το σταγονόμετρο και κατά καιρούς απλά επιβεβαιώνει πως η υγεία του βελτιώνεται.

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων μαζί με τον γιο του.

Από τότε, ξεκίνησε ένας μαραθώνιος, αρχικά για να κρατηθεί στη ζωή και στη συνέχεια για να βγει από το κώμα με όσο γίνεται λιγότερες επιπτώσεις για την υγεία του.

Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία και για πολύ διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία για την κατάστασή του.

Οι αποκαλύψεις του διασώστη του Σουμάχερ για όσα έγιναν μετά το ατύχημα Facebook Twitter

Το 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, ανακοίνωσε πως βγήκε από το τεχνητό κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες σε άγνωστο μέρος, ώστε να ξεκινήσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Από τότε πολλοί μίλησαν για πράγματα που γνώριζαν ή τουλάχιστον έδειχναν πως κάτι τέτοιο συνέβαινε, αλλά καμία πηγή δεν ήταν επώνυμη και αξιόπιστη.

Ακόμη και σήμερα, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή κατάσταση της υγείας του, αν και πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως δεν είναι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι.

Ο Στέφαν Μποζόν, ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης του Σουμάχερ, μίλησε για τα όσα ακολούθησαν μετά το ατύχημά του Γερμανού πιλότου.

Οι αποκαλύψεις του διασώστη του Σουμάχερ για όσα έγιναν μετά το ατύχημα Facebook Twitter
Ο Στέφαν Μποζόν, ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης του Σουμάχερ

Σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Focus αναφέρει πως:

«Είδα την πέτρα που συνάντησε ο Σουμάχερ ενώ έκανε σκι και χτύπησε το κεφάλι του. Είχε χιονίσει τόσο λίγο τις προηγούμενες ημέρες που οι πέτρες ήταν ελαφρά καλυμμένες με χιόνι. Δεν θα μπορούσε όμως να έχει δει την πέτρα. Αν είχε χιονίσει περισσότερο, πιθανότατα θα είχε γλιστρήσει από πάνω της. Ο Σουμάχερ ήταν εκτός της οριοθετημένης περιοχής της πλαγιάς. Αλλά μόνο κατά μερικά μέτρα. Δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του θερέτρου. Αν βγεις από την περίμετρο, είναι δική σου ευθύνη».

«Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο είπαν ότι επειδή ο χώρος που συνέβη ήταν δίπλα στην πλαγιά, ήταν δύσκολο γι' αυτούς να τον μεταφέρουν με προσοχή. Και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ σοβαρό, διαφορετικά δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει ελικόπτερο. Ο Σουμάχερ ήταν τυχερός» λέει καθώς περιγράφει πόσο μεγάλη ήταν η κινητοποίηση τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα.

«Χρειάζονται μόλις μερικά λεπτά από την βάση ελικοπτέρων στην Κουρσεβέλ μέχρι το Μέριμπελ. Θυμάμαι ακόμα ότι οι γιατροί έκτακτης ανάγκης του ελικοπτέρου είχαν προβλήματα με το να του προσφέρουν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες λόγω της τοποθεσίας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να πετάξουν πρώτα για το Μουτιές για να τον σταθεροποιήσουν. Στην συνέχεια, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ», λέει περιγράφοντας τη διάσωση.

Σε ερώτηση για το αν έχει επισκεφτεί την οικογένεια Σουμάχερ απάντησε: «Όχι, δεν γνωρίζω πώς είναι σήμερα. Αλλά σκέφτομαι συχνά το ατύχημα. Για παράδειγμα, όταν βλέπω πλαγιές με πέτρες στην άκρη. Γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να ακούσω καλά νέα για τον Σουμάχερ», λέει ο Στέφαν Μποζόν.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ