Τρία μετάλλια και δύο ρεκόρ για την Ελλάδα στο παγκόσμιο κύπελλο άρσης βαρών

Τρία μετάλλια και δύο ρεκόρ για την Ελλάδα στο παγκόσμιο κύπελλο άρσης βαρών Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Σπουδαίες εμφανίσεις που συνδυάστηκαν με τρία μετάλλια και δύο Πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν οι Ελληνες αθλητές στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αρσης Βαρών που διεξάγεται στη Ντόχα.

Ο Δημήτρης Γεωργούλης αγωνίστηκε στα 73κ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ και το αργυρό σε ζετέ και σύνολο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σήκωσε 125 κιλά στο αρασέ, 158κ. στο ζετέ και 283κ. στο σύνολο και χάρισε στη χώρα μας μετάλλια σε μία κορυφαία διοργάνωση.

Αμέσως μετά ρίχτηκε στη «μάχη» η Κωνσταντίνα Μπεντέλη στα 59κ. γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σε ακόμη μια διοργάνωση σημείωσε Πανελλήνια ρεκόρ.

Αρχικά στο αρασέ σήκωσε 91 κιλά στο αρασέ και βελτίωσε το δικό της ρεκόρ που είχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 89κ., καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Στο ζετέ με 110κ. πήρε την 6η θέση, όπως και στο σύνολο με 201 κιλά.  

Αυτή η επίδοση αποτελεί και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς έσπασε το στάνταρ που έχει βάλει η ομοσπονδία που ήταν 197 κιλά.

Ο Γιώργος Μαρκούλας αγωνίστηκε στα 96κ. και σήκωσε 145κ. στο αρασέ, καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Στο ζετέ σήκωσε 185κ. και ήρθε 10ος και στο σύνολο με 330κ. κατέλαβε την 11η θέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM