Την καλύτερη εμφάνιση της τριμελούς ελληνικής αποστολής στην πόλη Χανγκζού της Κίνας, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, έκανε στα 100μ. πεταλούδα η Άννα Ντουντουνάκη.

 

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την παρουσία της καταλαμβάνοντας τη 13η θέση στους ημιτελικούς, ενώ βελτίωσε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει τα ξημερώματα.

 

Η 23χρονη κολυμβήτρια τερμάτισε 7η στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 57.42, καταρρίπτοντας το 57.64 που είχε πετύχει στα προκριματικά.

 

Η Ντουντουνάκη έκανε το καλύτερο που μπορούσε, καθώς η οκτάδα του τελικού βρισκόταν πολύ μακριά (56.80 έκανε η Κινέζα Γιτσούν Γουάνγκ, που πέρασε όγδοη), και επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας μία συμμετοχή σε ημιτελικό και τρία πανελλήνια ρεκόρ (είχε προηγηθεί το ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα).

 

Η ελληνική παρουσία στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται αύριο (16/12) τα ξημερώματα, με τον Απόστολο Χρήστου να συμμετέχει στη 2η προκριματική σειρά των 200μ. ύπτιο, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στον τελικό (έχει την 27η επίδοση με 1:57.09).

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ