Εκτός Αργεντινής ο τελικός του Libertadores ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα

Εκτός Αργεντινής ο τελικός του Libertadores ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα Facebook Twitter
EPA
0

Εκτός Αργεντινής θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores, ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς. 

Ο δεύτερος τελικός είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σάββατο. Ύστερα από επίθεση οπαδών της Ρίβερ στο πούλμαν που μετέφερε την ομάδα της Μπόκα αναβλήθηκε για την Κυριακή, αλλά τελικά δεν διεξήχθη ούτε τότε.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν αρκετοί παίκτες της Μπόκα Τζούνιορς. 

Η πιθανότερη νέα ημερομηνία για τον δεύτερο τελικό είναι 8 ή 9 Δεκεμβρίου ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής, CONMEBOL, ανακοίνωσε πως σύντομα θα υπάρχει οριστική απόφαση για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα. 

Χθες, η αστυνομία του Μπουένος Άιρες  μπήκε στο σπίτι του αρχηγού ενός σκληροπυρηνικού συνδέσμου οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ και προχώρησε σε κατάσχεση 10 εκατ. πέσο (περίπου 230.000 ευρώ) και 300 εισιτηρίων του τελικού.  

Έως τώρα, η Βραζιλία, η Παραγουάη και η Ιταλία έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν τον αγώνα, ενώ η CONMEBOL ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την ασφάλεια του ματς, σε συνεργασία με τις αρχές της χώρας που θα επιλεγεί.

Τη Δευτέρα, οι τοπικές αρχές στη Γένοβα έστειλαν επιστολή και στις δύο ομάδες στην οποία ανέφεραν τη θέληση τους να γίνει εκεί το ματς, εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που είχαν Ιταλοί μετανάστες από την πόλη στην ίδρυση των δύο μεγάλων συλλόγων της Αργεντινής. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM