Διεθνής σάλος με τη ρατσιστική επίθεση του Τσουκαλά στον Αντετοκούνμπο

Διεθνής σάλος με τη ρατσιστική επίθεση του Τσουκαλά στον Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Μεγάλη προβολή στα διεθνή και ειδικά στα γαλλικά ΜΜΕ, έχει η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά και βέβαια η σημερινή αντίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Σε άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τίτλο «Παρομοίασαν τον αδερφό του με πίθηκο, ο Αντετονκουνμπο περνάει στην αντεπίθεση» περιγράφεται το περιστατικό που προκάλεσε τη σημερινή αντίδραση του Γιάννη. Μάλιστα ο Τάκης Τσουκαλάς αναφέρεται ως «αθλητικός σχολιαστής» που αποκάλεσε «πίθηκο» τον Θανάση μετά τον αγώνα της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. 

Στο κείμενο υπάρχει η σημερινή ανάρτηση του Γιάννη στο Instagram στην οποία αναφέρει πως τις τελευταίες μέρες έχασε τον ύπνο του από αυτό το ρατσιστικό περιστατικό. Επίσης υπάρχει η φράση του Γιάννη «Εγώ και ο αδερφός μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τη χώρα μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Στο αντίστοιχο ρεπορτάζ της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας L'Equipe τονίζεται πως τα τέσσερα αδέρφια της οικογένειας Αντετοκούνμπο παίζουν όλα μπάσκετ και σχολιάζεται πως ο σταρ του ΝΒΑ δε θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητο το ρατσιστικό ξέσπασμα κατά του αδερφού του.

Διεθνής σάλος με τη ρατσιστική επίθεση του Τσουκαλά στον Αντετοκούνμπο Facebook Twitter

Στο κείμενο του Γαλλικού Πρακτορείου φιλοξενείται και δήλωση του Τάκη Τσουκαλά ύστερα από τη μήνυση που δέχτηκε από δύο αντιρατσιστικές οργανώσεις και τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο ΕΣΡ: 

O Τσουκαλάς λέει ότι ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον του Θανάση με «ρατσιστική διάθεση»: «Χαρακτήρισα έτσι την συμπεριφορά ενός αθλητή, ο οποίος τιμωρήθηκε δύο φορές από τους διαιτητές με τεχνικές ποινές», είπε ο παρουσιαστής.

«Γνωρίζω καλά τις προσπαθείς που έγιναν να μετατραπεί όλο αυτό σε ρατσιστικό θέμα και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω την νομική οδό για να απαντήσω σε όλο αυτό».

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και η γαλλική αθλητική εφημερίδα «L' Equipe», η οποία δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση.

Διεθνής σάλος με τη ρατσιστική επίθεση του Τσουκαλά στον Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
Αθλητισμός
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Η αλήθεια είναι ότι οι πίθηκοι είναι εξαιρετικά έξυπνα ζώα, με πλούσια και πολύπλοκα οργανωμένη κοινωνική ζωή, συχνά δε πολύ χαριτωμένα, οπότε θα ήταν εντελώς αδύνατον να διανοηθεί να χαρακτηρίσει κανείς άτομα όπως ο Τσουκαλάς πιθήκους... Κι ας μην έχουν οι πίθηκοι τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να ζητήσουν επανόρθωση για την τεράστια προσβολή που θα τους είχε γίνει...
Ωραία χαχανίζαμε μέχρι τώρα με την λούμπεν εκπομπή, cult την ανεβάζαμε και δώσ' του τα viral βιντεάκια της ξεφτίλας και του αγράμματου φασισμού. Τώρα, ξαφνικά μας πείραξε η επίθεση στον Ανετοκούμπο αφού καλά καλά ταϊζαμε το φίδι με χασκόγελα και ελαφριά καρδιά.
Απαράδεκτός ο Τσουκαλάς αλλά γιατί μας σοκάρει; Ο άνθρωπος μαζί με τους ομοίους του (πχ Γεωργίου) εδώ και χρόνια αρμενίζουν στις τηλεοράσεις με εκπομπές-σκουπίδα τίγκα στις προσβολές, στα μπινελίκια, στην αθυροστομία, στην ομοφοβία κ.α. Το ότι ξαφνιαζόμαστε για την ρατσιστική επίθεση ουσιαστικά μειώνει εμάς: έμμεσα υποδεικνύει ότι μπορούμε να ανεχόμαστε οποιαδήποτε άθλια συμπεριφορά απλά αντιδράμε όταν υπάρχει ρατσιστικός χαρακτηρισμός, αν δηλαδή ο Τσουκαλάς έβριζε τον Αντετοκούνμπο με οποιοδήποτε άλλο τρόπο τότε θα μας ενδιέφερε;
«Γνωρίζω καλά τις προσπαθείς που έγιναν να μετατραπεί όλο αυτό σε ρατσιστικό θέμα και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω την νομική οδό για να απαντήσω σε όλο αυτό».To λες και θρασος, το λες και βλακεια, το λες και ανικανοτητα να παραδεχτει οτι εχει κανει λαθος.
Η ιστορία μου θυμίζει κάτι που είχα διαβάσει παλιότερα.Τα λεωφορεία είχαν πινακίδα "απαγορεύεται το καπνίζει - no smoking" και "απαγορεύεται το πτύειν", το δεύτερο μόνο στα ελληνικά.Έτσι ο Τσουκαλάς όσο οργάνωνε ραντεβού με μηχανάκια, έβριζε, ειρωνευοταν λιντσαρισμενους, τραμπούκιζε, ήταν γραφικός και μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Άμα είπε για τον Αντετονκουμπο θα έρθει η τρίτη διεθνής να τον φάει... Σαν τον μεταμεσονύκτιο τηλεπωλητη φασιστικών βιβλίων. Όσο έλεγε μπούρδες κατά πάντων ολα ΟΚ. Μόλις έβγαλε Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών μέχρι στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε ερώτηση.Πάλι καλά που υπάρχουν και οργανωμένες ομάδες συμφερόντων μπας και γλιτώσει και η πλέμπα, δηλαδή. Διότι αν δεν είσαι στα προστατευόμενα είδη την έκατσες. Θα σε βρίζουν μια ζωή και θα'ναι "έλα μωρέ τωρα..."
Όταν τρώνε την μήνυση όλοι οι "παλληκαράδες", τρέχουν να βρουν ένα σχετικά καλό δικηγόρο. Που τουλάχιστον να ξέρει τα κατατόπια...Ο οποίος τους φτιάχνει μια δήλωση που πρέπει να κάνουν.Ακούς την δήλωση και λες : "'Είναι δυνατόν αυτός ο άγιος άνθρωπος να είπε αυτά που του καταλογίζουν και προπάντων να είχε ρατσιστική πρόθεση ; Αποκλείεται !" Αφού να κιόλας, "προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσει την νομική οδό για να απαντήσει σε όλο αυτό". ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !...