Ο μεγάλος νικητής του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας - Ο Κενυάτης Μισόι πρώτος στο Καλλιμάρμαρο

Ο μεγάλος νικητής του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας - Ο Κενυάτης Μισόι πρώτος στο Καλλιμάρμαρο Facebook Twitter
2

Ο Κενυάτης Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι είναι ο μεγάλος νικητής του κλασσικού μαραθωνίου Αθηνών για το 2018, κόβοντας πρώτος το νήμα με χρόνο 02:10:56.

Ο μαραθωνοδρόμος, που αποθεώθηκε κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο Καλλιμάρμαρο, κάλυψε την κλασσική διαδρομή σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, πολύ κοντά στο ρεκόρ διαδρομής το οποίο είναι 02:10:37. 

Ο μεγάλος νικητής του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας - Ο Κενυάτης Μισόι πρώτος στο Καλλιμάρμαρο Facebook Twitter

Πέρυσι ο Κενυάτης αθλητής είχε τερματίσει με χρόνο 02:12:39.


Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αιθίοπας Tiruneh Workneh Tesfa με χρόνο 02:12:52 και στην τρίτη θέση ο επίσης Αιθίοπας Mengist Azmeraw με χρόνο 02:13:20.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού, η Σέλμιθ Μουριούκι από την Κένυα με επίδοση 2:36:46.

Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Κώστας Γκελαούζος που κατετάγη 7ος στο σύνολο, καθώς τερμάτισε σε 2:21.54, ενώ δεύτερος (8ος στην γενική κατάταξη) τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης (2:23.43) και τρίτος (9ος στο σύνολο) ο Παναγιώτης Καραϊσκος (2:23.53).

Στις γυναίκες, τον αντίστοιχο τίτλο κατέκτησε η Ελευθερία Πετρουλάκη, που τερμάτισε σε 2:46.09 και πήρε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη, ενώ την ακολούθησαν η Στεφανία Λεοντιάδου (2:48.54) και η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο (2:50.09).

Το ρεκόρ αγώνων, αλλά και της αυθεντικής διαδρομής είναι 2.10.37 και ανήκει στον Φίλιξ Κάντι Κιπτσιρτσίρ (Κένυα), τον νικητή του 2014. Νικητής του αγώνα το 2017 ήταν ο Κενυάτης Σάμουελ Καλαλέι με 2:12:17.

Αθλητισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
«Ο μεγάλος νικητής του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας»...Τι σημαίνει, ακριβώς, «αυθεντικός Μαραθώνιος»;.....γιατί υπό αυτή την (περίεργη) έννοια και οι Ολυμπιακοί Αγώνες (ανεξαρτήτως του ιδιότυπου, σύγχρονου καταστατικού τους), που διεξάγονται ανά τέσσερα χρόνια σε διάφορες χώρες, εκτός Ελλάδος, δεν είναι γνήσιοι!...Σωστά;
Αυθεντικός είναι με την έννοια ότι είναι ο μόνος Μαραθώνιος στον κόσμο ο οποίος έχει ως τόπο εκκίνησης τον Μαραθώνα. Όλοι οι άλλοι αγώνες στον κόσμο δεν έχουν αυτό το ιστορικό προνόμιο και γι αυτό τον λόγο πολλές εκατοντάδες δρομείς έρχονται στην Ελλάδα να τρέξουν, παρ όλες τις ελλιπείς προσπάθειες προώθησης.Δεν νομίζω ότι είναι κόλπο marketing να προβάλεις την τεκμηριωμένη ιστορία, που φυσικά εμπεριέχει και τον μύθο του αγγελιοφόρου και του νενικήκαμεν!