Μουντιάλ 2030: Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία θέλουν να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2030: Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία θέλουν να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Facebook Twitter
1

Τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ρουμανία, πρότεινε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά την διάρκεια της σημερινής τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν, παίρνοντας τον λόγο, είχε αποκαλύψει πως ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εκδήλωσε την επιθυμία οι τέσσερις χώρες να διοργανώσουν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε βάθος δεκαετίας. Τότε ήταν που ο Μπόϊκο Μπορίσοφ προχώρησε στην συγκεκριμένη πρόταση.

Η σημερινή Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής είναι η πέμπτη στη σειρά, με την προηγούμενη να είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη. Αρχισε ως Τριμερής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε Τετραμερή, με την συμμετοχή και της Ρουμανίας με την πρώτη Σύνοδο να πραγματοποιείται πριν ένα χρόνο στη Βάρνα.

  

Στην προσπάθειά τους αυτή, θα συναντήσουν δύσκολους αντιπάλους, αφού για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης, ενώ η ομοσπονδία της Ιρλανδίας, γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β.Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030. Επιπλέον σκέψεις κάνουν για κοινή πρόταση Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια