ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Χάος και ξύλο στο Λας Βέγκας: Πώς η κόντρα McGregor - Nurmagomedov βγήκε εκτός αρένας

Χάος και ξύλο στο Λας Βέγκας: Πώς η κόντρα McGregor - Nurmagomedov βγήκε εκτός αρένας Facebook Twitter
6

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες στον αγώνα μεταξύ Khabib Nurmagomedov και Conor McGregor στο Λας Βέγκας καθώς ο ρώσος μαχητής δεν αρκέστηκε στη νίκη του εντός της αρένας μεταφέροντας το άγριο ξύλο και εκτός.

Σε μια άγρια, σουρεαλιστική σκηνή στο T-Mobile Arena, ο Nurmagomedov πήδηξε από την αρένα πάνω στο πλήθος και αντάλλαξε γροθιές με μέλη της ομάδας του Ιρλανδού.

Λίγο αργότερα ένας συνεργάτης του Nurmagomedov πήδηξε πάνω από το κιγκλίδωμα και χτύπησε πισώπλατα τον McGregor.

Χάος και ξύλο στο Λας Βέγκας: Πώς η κόντρα McGregor - Nurmagomedov βγήκε εκτός αρένας Facebook Twitter

Μέσα σε λίγα λεπτά επήλθε το χάος καθώς οι διοργανωτές επιχείρησαν να αποκαταστήσουν την τάξη, με τον πρόεδρο του UFC να ζητά την παρέμβαση των αντρών της ασφάλειας του χώρου και προκειμένου να υπερισχύσει η λογική.

Συνολικά τρεις άντρες από το επιτελείο του Ρώσου συνελήφθησαν αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Conor McGregor δεν πρόκειται να κάνει μηνύσεις.

Και οι δύο μαχητές οδηγήθηκαν εκτός αγωνιστικού χώρου και δεν υπήρχε παρουσίαση ζώνης, αλλά ο εκφωνητής  δήλωσε αργότερα πως ο Nurmaomedov ήταν ο νικητής, με το πλήθος να ξεσπά σε γιουχαΐσματα.

Η Κρατική Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα διέταξε στη συνέχεια να μην γίνει πληρωμή της αμοιβής των 2 εκατ. δολαρίων στον Khabib και μετά την ανασκόπηση των φωτογραφιών και των βίντεο αποφάσισε να απονείμει 3 εκατομμύρια δολάρια στον McGregor.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Nurmagomedov ζήτησε συγγνώμη από την Κρατική Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα, αλλά είπε πως ξέσπασε καθώς είχε δεχθεί περιφρόνησή και την κακή συμπεριφορά του McGregor πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Μίλησε άσχημα για τη θρησκεία μου, για τη χώρα μου, για τον πατέρα μου...» ισχυρίστηκε.

H επιτροπή της Νεβάδα πάντως αναμένεται να τιμωρήσει περαιτέρω τον Ρώσο, καθώς ανακοίνωσε πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Μεγάλα αθλητικά μίντια κάνουν λόγο για «αθλητική αυτοκτονία» του ρώσου που δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί ενώ ήταν νικητής.

«Έγιναν πολύ άσχημα πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Είμαι αηδιασμένος. Συνάντησα τον Conor μετά το παιχνίδι και είναι καλά, αλλά σοκαρισμένος. Είναι ξεκάθαρο πως η κόντρα δεν τελείωσε μετά το παιχνίδι. Δεν περίμενα να γίνουν όλα αυτά, είχαμε ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας. Ένας Θεός ξέρει τι θα συμβεί τώρα στον Khabib. Θα υπάρξουν συνέπειες«, δήλωσε πριν από λίγο ο Dana White, πρόεδρος του UFC.

Στα πρακτικά της υπόθεσης, ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η 2η μεγάλη ήττα για τον Ιρλανδό μαχητή και μετά την πολυσυζητημένη μάχη του με τον μποξέρ, Φλόιντ Μειγουέδερ. Ας σημειωθεί επίσης, ότι και από τις δύο αυτές ήττες έχει αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, λόγω της στοιχηματικής πολιτικής και της επένδυσης των χορηγών. 

Εκείνο, ωστόσο, που φαίνεται να προβληματίζει τους λάτρεις των ΜΜΑ είναι ο κατήφορος που ανοίγεται στις εν λόγω διοργανώσεις: ναι, όλοι ξέρουν ότι στόχος είναι τα λεφτά και η πρόκληση μέσω του trash talking των "πρωταγωνιστών" της αρένας, όμως, εδώ η μη συμμόρφωση τους με τους βασικούς κανόνες των διοργανώσεων προ-οικονομεί τον ευτελισμό των αθλημάτων και των σούπερ σταρ που έχουν προκύψει από αυτό. 

Αθλητισμός
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ