Το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της παρέλαβε η Κέλι Σόθερτον αλλά δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, οπότε είχε αγωνισθεί. 

 

Η Βρετανίδα επταθλήτρια κατετάγη 5η στο αγώνισμα στην κινεζική πρωτεύουσα, αλλά ανέβηκε στην τρίτη θέση μετά τον αποκλεισμό της Ουκρανής Λιουντμίλα Μπλόνσκα και της Ρωσίδας Τατιάνα Τσερνόβα λόγω ντόπινγκ, το οποίο διαπιστώθηκε όταν έγινε επανεξέταση των δειγμάτων τους.

 

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, δεν μπορώ να πω πώς ακριβώς νιώθω. Το μετάλλιο που επίσης κέρδισα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400μ ήταν εξαιρετικό, αλλά προπονήθηκα για το έπταθλο και αυτό είναι το μετάλλιο που πραγματικά θέλω και σημαίνει πολλά για μένα να το κάνω δικό μου», είπε η 41χρονη Σόθερτον, που βέβαια έχει πλέον αποσυρθεί από τους στίβους.

 

Στην κατοχή της έχει ένα ακόμη χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο έπταθλο, από το 2004 στην Αθήνα.

 

«Θα κλείσει ένα κεφάλαιο της αθλητικής σταδιοδρομίας μου. Η παραλαβή ενός μεταλλίου 10 χρόνια μετά, θα έπρεπε να είναι λίγο γλυκόπικρη, αλλά δείχνει την καριέρα που είχα και τελικά θα με επιβεβαιώσει ως κάτοχο τριών Ολυμπιακών μεταλλίων», πρόσθεσε η Σόθερτον.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ