Σκουρτόπουλος: Αν ο Αντετοκούνμπο μπορούσε θα ερχόταν στην Εθνική Ελλάδος

Σκουρτόπουλος: Αν ο Αντετοκούνμπο μπορούσε θα ερχόταν στην Εθνική Ελλάδος Facebook Twitter
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος ΑΠΕ
0

Mε μοναδικό δικαιολογημένο απόντα τον Γιώργο Πρίντεζη, ξεκίνησε την προετοιμασία της για τους δύο πρώτους αγώνες, με Σερβία στο Ηράκλειο (13/9) και Γεωργία εκτός (16/9), η προετοιμασία της Eθνικής Ομάδας μπάσκετ.

Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού παρέστη στην κηδεία του παππού του στο Λιδορίκι και θα ενσωματωθεί στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (6/9), στο ΟΑΚΑ.

Με «γεμάτες μπαταρίες», ήταν οι υπόλοιποι 13 διεθνείς που θα είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την πρόκριση της «επίσημης αγαπημένης» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, το 2019.

Σταθερές αξίες μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το πρόβλημα που έχει ενσκήψει ανάμεσα σε FIBA και Euroleague, ο έμπειρος σέντερ Γιάννης Μπουρούσης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο Κώστας Σλούκας ενσωματώνεται για πρώτη φορά, από το Ευρωμπάσκετ της Κωνσταντινούπολης το 2017 στην Εθνική, όπως και οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης.

Για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών συμμετέχει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που έκανε το υπερατλαντικό παιχνίδι, με άδεια των Ατλάντα Χοκς. Άνθρωπος των «γερακιών» θα ταξιδέψει μάλιστα στο Παρίσι, όπου η Εθνική θα δώσει δύο φιλικά, με το Μαυροβούνιο (8/9, 19.00) και την Γαλλία (9/9, 19.30), για να τον δει.

Εκτός και αυτή τη φορά είναι το μεγάλο «αστέρι» της Εθνικής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο του Μιλγουόκι. «Αν μπορούσε, θα ήταν εδώ,» δήλωσε για τον σταρ των «ελαφιών», ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, με δηλώσεις του κατά τη Media Day, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Θανάση Σκουρτόπουλου:

«Όλα τα παιδιά θέλουν να πετύχουν το καλύτερο. Υπάρχει μια καινούρια πρόκληση μπροστά μας. Κάποιοι έρχονται από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας με τις ομάδες τους και κάποιοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τις προπονήσεις.

Εμείς πρέπει μέσα σε τέσσερις προπονήσεις και δύο φιλικά να ετοιμάσουμε το πρόσωπο που θα πρέπει να έχει η Εθνική Ελλάδας. Κάποια παιδιά έχουν βγάλει ήδη ένα βαρύ πρόγραμμα.

Θα πρέπει να είναι άνετοι και να παίξουν καλά σε αυτά τα ματς. Η αξία του καθενός είναι πολύ μεγάλη, το ξέρουμε. Η συγκέντρωση και η διάθεση θα μετρήσουν για να έρθουν τα αποτελέσματα».

Σχετικά με τα επερχόμενα παιχνίδια, είπε: «Θέλουμε να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και για αυτό κάθε ματς έχει σημασία. Θα δώσουμε σημασία και στα δύο ματς, με Σερβία και Γεωργία. Θέλουμε τις νίκες που θα μας οδηγήσουν σίγουρα στα τελικά, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε τρελό σενάριο. Έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο».

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε: «Έχουμε επαφή, δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται. Δεν μας βοήθησαν οι συγκυρίες. Το πίστευα ότι θα ήταν εδώ το Σεπτέμβρη.

Η έναρξη του ΝΒΑ ήταν 20 ημέρες νωρίτερα και οι εξελίξεις στους Μπακς με το νέο γήπεδο δεν βοήθησαν να έρθει. Η διάθεσή του είναι δεδομένη. Αν μπορούσε θα ήταν εδώ και θα ήμασταν υπερπλήρεις. Έχουμε επαφή, δεν υπάρχει θέμα.

Εμείς θέλουμε πάντα την καλύτερη ομάδα. Αν μπορέσει να έρθει, θα έρθει. Από τον Φεβρουάριο έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια με τα παιδιά στην Αμερική. Η κατάσταση στο ΝΒΑ έχει γίνει χειρότερη όσον αφορά τη FIBA.

Κάναμε προσπάθεια για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, για τον Κώστα Κουφό... το αποκορύφωμα είναι αυτό που γίνεται με τον Γιάννη. Είναι άσχημη κατάσταση. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Το στάτους του στο ΝΒΑ μεγαλώνει. Βελτιώνεται συνεχώς. Είναι στους καλύτερους και είναι σημαντικός σε αυτό το πρότζεκτ που λέγεται ΝΒΑ».

Τέλος, για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους παίκτες που συμμετείχαν στα προηγούμενα παιχνίδια και δεν είναι παρόντες σε αυτή την αποστολή, τόνισε: «Τα είχαμε πει και μετά το παιχνίδι στην Εσθονία.

Είμαστε ανοιχτοί στην επικοινωνία. Τους ευχαριστώ ξανά για ό,τι έχουν προσφέρει. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν δημιουργήσει μια καλή βάση 25 παικτών, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή αν βοηθήσει την Εθνική. Αυτό συνιστά επιτυχία από μόνο του».

Η εθνική θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και θα αναχωρήσει για το Παρίσι στις 7/9, προκειμένου να δώσει δύο αγώνες προετοιμασίας, με το Μαυροβούνιο και την Γαλλία.

Θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 10/9 και την επομένη, Τρίτη 11/9, θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο και τον πρώτο αγώνα. Για την Τιφλίδα η αποστολή θα ταξιδέψει στις 14/9 και η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 17/9.

Οι 14 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος απέναντι σε Σερβία και Γεωργία είναι οι εξής: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ