ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο αθλητής που γονάτισε στον αμερικανικό εθνικό ύμνο πρωταγωνιστεί στη νέα εμπνευσμένη καμπάνια της Nike

Ο αθλητής που γονάτισε στον αμερικανικό εθνικό ύμνο πρωταγωνιστεί στη νέα εμπνευσμένη καμπάνια της Nike Facebook Twitter
1

Ο Κόλιν Κάπερνικ, ο αθλητής ο οποίος είχε γονατίσει στον αμερικανικό εθνικό ύμνο για να διαμαρτυρηθεί για τις φυλετικές ανισότητες στις ΗΠΑ, είναι το κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας της Nike «Just Do It». 

«Πίστεψε σε κάτι. Ακόμα κι αν σημαίνει πως πρέπει να θυσιάσεις τα πάντα», είναι το σλόγκαν της νέας καμπάνιας της αμερικανικής εταιρίας. 

Πίσω από αυτό, μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του αθλητή του αμερικάνικού football που έμελλε να προκαλέσει αντιδράσεις με την κίνησή του τη σεζόν 2016-17 να γονατίζει για να διαμαρτυρηθεί, μεταξύ άλλων, για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αμερικανική αστυνομία. 

«Πιστεύουμε ότι ο Κόλιν είναι ένας από τους πιο εμπνευσμένους αθλητές αυτής της γενιάς, ο οποίος, μάλιστα, έχει αξιοποιήσει τη δύναμη του αθλητισμού για να βοηθήσει να προχωρήσει ο κόσμος μπροστά» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Nike, Τζίνο Φισανότι, στο ESPN.

«Θέλαμε να μιλήσουμε για τη σημασία του μηνύματος και να εισαγάγουμε το «Just Do It» σε μια νέα γενιά αθλητών» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η κίνηση του Κόλιν Κάπερνικ, μαζί με δύο ακόμη συμπαικτών του στην ομάδα, San Francisco 49ers, του NFL να γονατίσουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο ρεπουμπλικανικό κόμμα, με τον Ντόναλντ Τραμπ, μάλιστα, να καλεί το σύλλογο του να τους διώξει από το ρόστερ του. 

Ο Κάπερνικ, μαζί με τον συμπαίκτη του, Έρικ Ριντ, τελικά αποχώρησαν και έκτοτε δεν έχουν υπογράψει σε καμία από τις 32 ομάδες του NFL, με τους αθλητές να καταγγέλλουν τους προέδρους των συλλόγων για αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντί τους. 

 

Η νέα καμπάνια της Nike έρχεται μερικές μέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος του αμερικάνικου football. 

Η διάσημη τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς, επαίνεσε την κίνηση της εταιρίας. «Νομίζω ότι κάθε αθλητής, κάθε άνθρωπος και σίγουρα κάθε Αφροαμερικανός, πρέπει να είναι απολύτως ευγνώμων και να τιμά τον τρόπο με τον οποίο ο Κόλιν και ο Έρικ κάνουν τόσα πολλά για το κοινό καλό» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια. 

Ο Κάπερνικ είχε εμφανιστεί σε αγώνα της στο US Open την προηγούμενη εβδομάδα και χειροκροτήθηκε από το κοινό όταν μπροστά στην κάμερα σήκωσε επιδεικτικά τη γροθιά του.

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Respect ! (για τον αθλητή, άξιο διάδοχο του Μαύρου Ολυμπιονίκη που σήκωσε το 68 τη γροθιά του πάνω στο βάθρο - ακολουθούμενος από Λευκό συναθλητή του που ήθελε να δείξει τη συμπαράστασή του). Πανέξυπνη επίσης κίνηση μάρκετινγκ της Nike, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στην ενσωμάτωση του ριζοσπαστικού λόγου και στην μετατροπή του σε εμπορικό επιχείρημα. Πόσοι θυμούνται ότι το Just do it ήταν το σύνθημα των Αμερικανών χίπιδων και των εξεγερμένων στα τέλη της δεκαετίας του 60; "Η επανάσταση, η ανατροπή είναι κάτι το εξαιρετικά απλό, Απλά κάνε το!"