Πρώτη η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League - Κατέκτησε το τρίτο της διαμάντι στον τελικό

Πρώτη η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League - Κατέκτησε το τρίτο της διαμάντι στον τελικό Facebook Twitter
0

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το τρίτο σερί διαμάντι στη σειρά Diamond League στον τελικό του άλματος επί κοντώ που έγινε στην Ζυρίχη και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 4μ87.

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης έγραψε ιστορία στη Ζυρίχη κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο διαμάντι στην καριέρα της 2016-2017-2018 και παράλληλα χαρίζει στη χώρα μας το τέταρτο αφού ένα ακόμη έχει κατακτήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου το 2015 κάνοντας την χώρα μας κυρίαρχο στο επί κοντώ γυναικών.

Ισοφάρισε με αυτό τον τρόπο το σερί της Γερμανίδας Σίλκε Σπίγκελμπουργκ που το είχε κατακτήσει το 2011, το 2012 και το 2013 στο επί κοντώ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε από τα 4.67μ. πέρασε με την 2η τα 4.77, με την πρώτη τα 4.82μ. και 4.87μ. ενώ απέτυχε στα 4.92μ. σημειώνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση με 4.87μ.

Ο αγώνας είχε ανατροπές και μέχρι τα 4.67μ. Στεφανίδη, Μόρις, Σιντόροβα, ήταν οι αθλήτριες που θα συνέχιζαν στα υψηλότερα. Ο πήχης ανέβηκε στα 4.77μ. και συνέχισαν οι τρεις πρώτες με τις ίδιες προσπάθειες.

Στα 4.82μ. η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη όπως και η Μόρις, ενώ η Σιντόροβα με την τρίτη προσπάθεια. Στα 4.87μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση και να φαίνεται πια θα κυριαρχήσει.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε το ύψος αυτό με την πρώτη, η Μόρις άφησε την 2η προσπάθεια ενώ η Σιντόροβα απέτυχε. Έτσι έμειναν οι δύο για τα 4.92μ. όταν η Μόρις απέτυχε για δεύτερη φορά (μια ακόμη από τα 4.87μ.) και το διαμάντι πήγε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.42μ. και τα 4.57μ. και απέτυχε στα 4.67μ. παίρνοντας στον τελικό την 6η θέση.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM