Γιατί το γαλλικό Όπεν απαγόρευσε στην Σερένα Γουίλιαμς να ξαναφορέσει την φόρμα "Black Panther"

Γιατί το γαλλικό Όπεν απαγόρευσε στην Σερένα Γουίλιαμς να ξαναφορέσει την φόρμα "Black Panther" Facebook Twitter
EPA
3

Η ολόσωμη, μαύρη φόρμα με την οποία επέστρεψε στα αγωνιστικά τερέν η Σερένα Γουίλιαμς, μετά από έναν χρόνο απουσίας, δεν θα επιτραπεί σε μελλοντικά τουρνουά του Ρολάν Γκαρός, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Γαλλικού Όπεν.

Η 36χρονη Γουίλιαμς είχε αποχωρήσει μετά την κατάκτηση του αυστραλιανού Όπεν, τον Ιανουάριο του 2017, καθώς ήταν ήδη έγκυος στην κόρη της. Η τενίστρια γέννησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και φέτος αγωνίστηκε με μία εφαρμοστή φόρμα που παρέπεμπε σε ήρωες από τις σελίδες κάποιου κόμικ. 

Όπως υποστήριζε η Γουίλιαμς, η συγκεκριμένη ελαστική φόρμα τη βοηθά να αντιμετωπίζει τους θρόμβους αίματος που λίγο έλειψαν να της στοιχίσουν τη ζωή τον Φεβρουάριο.

«Είχα μεγάλο πρόβλημα. Δεν ξέρω πόσους αντιμετώπισα μέσα στο προηγούμενο δωδεκάμηνο (...) είναι μία ευχάριστη στολή αλλά και λειτουργική, που μου επιτρέπει να διαγωνίζομαι χωρίς προβλήματα». «Οι γιατροί είχαν βρει ένα μεγάλο αιμάτωμα στη βουβωνική περιοχή. Ξαναχειρουργήθηκα ώστε να παρεμποδιστούν οι θρόμβοι από το να φτάσουν στα πνευμόνια μου». 

«Ένιωθα σαν σούπερ-ηρωίδα», είχε δηλώσει μετά την επικράτηση απέναντι στην Κριστίνα Πλίσκοβα. «Αισθάνομαι σαν πολεμίστρια όταν φορώ αυτή την φόρμα, σα μια βασίλισσα από τη Γουακάντα ίσως», σχολίασε αναφερόμενη στην φανταστική πόλη της δημοφιλούς ταινίας Black Panther.

Η Γουίλιαμς δεν ξαναφόρεσε την στολή της μετά το γαλλικό Όπεν και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να της δοθεί η ευκαιρία. 

Παραμονές του Αμερικανικού Όπεν, ο πρόεδρος του γαλικού Όπεν, Μπερνάρντ Γκιουντιτσέλι θα πρέπει να είναι πιο συντηρητικοί στις στιλιστικές τους επιλογές σε μελλοντικά τουρνουά. 

«Είναι κάπως αργά επειδή οι συλλογές έχουν ήδη σχεδιαστεί αλλά, όπως και να έχει, ζητάμε από τους σχεδιαστές να μας ενημερώσουν για όσα έρχονται», πρόσθεσε. 

«Πιστεύω ότι κάποιες φορές το παρακάναμε. Η φετινή περιβολή της Σερένα, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να ξαναγίνει δεκτή. Πρέπει να σεβόμαστε το παιχνίδι και τον χώρο», συνέχισε το Γκιουντιτσέλι, παρότι η Γουίλιαμς είχε επικαλεστεί λόγους υγείας για τη συγκεκριμένη επιλογή. 

Αν και η τενίστρια δεν έχει προς το παρόν αντιδράσει στις δηλώσεις του Γκιουτσελίνοι, ήδη στο διαδίκτυο σχετικοί του αθλήματος επικρίνουν ως αδικαιολόγητη την απαγόρευση. 

Με πληροφορίες από BBC και Independent

Αθλητισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM