Η Σερένα Γουίλιαμς στη κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες

Η Σερένα Γουίλιαμς στη κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες Facebook Twitter
(EPA)
0

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες παγκοσμίως βρίσκεται η τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς.


Παρόλο που κέρδισε έπαθλα αξίας μόνο 62.000 δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες σε τουρνουά, τα 18,1 εκατομμύρια δολάρια τα οποία έλαβε η 23 φορές πρωταθλήτρια grand slam από διαφημιστικές εταιρείες, ήταν αρκετά για να την φέρουν στην κορυφή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παρά την 14μηνη απουσία της από τα γήπεδα λόγω της εγκυμοσύνης της.

Η 36χρονη αθλήτρια έβγαλε τα διπλάσια χρήματα εκτός γηπέδων από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα αθλήτρια, ενώ μόλις 16 άνδρες αθλητές έβγαλαν περισσότερα από εκείνη τους τελευταίους 12 μήνες από χορηγίες.

Οι πρώτες δέκα αθλήτριες έβγαλαν συνολικά 105 εκατομμύρια από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018, 4% λιγότερα από πέρυσι και 28% λιγότερα από πριν από πέντε χρόνια.

Συγκριτικά, τα συνολικά εισοδήματα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών παγκοσμίως, οι οποίοι είναι όλοι άντρες, φτάνουν το 1 δισ. δολάρια.

Στην κατάταξη του Forbes με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2018 παγκοσμίως δεν συμπεριλαμβανόταν γυναίκα, αφού το εισόδημα της Γουίλιαμς μειώθηκε το διάστημα της απουσίας της εξαιτίας της μητρότητας.

Η πτώση των συνολικών αποδοχών των γυναικών με τις υψηλότερες αμοιβές αποδίδεται στη συνταξιοδότηση των δημοφιλών τενιστριών Li Na και Ana Ivanovic και της οδηγού αγωνιστικού αυτοκινήτου Danica Patrick, που κατατάσσεται στην ένατη θέση στον κατάλογο.

Το εισόδημα της Μαρία Σαράποβα εκτός γηπέδων εξακολουθεί να είναι μειωμένο κατά το ήμισυ, καθώς συνεχίζεται η πτώση από την 16μηνη διαθεσιμότητά τιμωρία της λόγω ντόπινγκ.

Οκτώ από τις δέκα κορυφαίες της λίστας είναι τενίστριες, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν η Ινδή παίχτρια badminton PV Sindhu και η οδηγός αγώνων Danica Patrick.

Δεύτερη στη λίστα είναι η τενίστρια Caroline Wozniacki από τη Δανία, με συνολικό εισόδημα 13 εκατομμύρια και τρίτη η πρωταθλήτρια του US Open Sloane Stephens με 8,7 εκατομμύρια δολάρια.

Mε πληροφορίες από CNN

 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM