Νίκησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς- Περνάει στον τελικό του Rogers Cup

Νίκησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς- Περνάει στον τελικό του Rogers Cup Facebook Twitter
3

Ένας εκπληκτικός για ακόμη μια φορά Στέφανος Τσιτσιπάς, κατάφερε πάλι με ανατροπή να νικήσει 2-1 σετ και τον Κέβιν Άντερσον, νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Rogers Cup, που διεξάγεται στο Τορόντο.

Την παραμονή των 20ων γενεθλίων του ο Έλληνας αθλητής κέρδισε για τέταρτη φορά στο ίδιο τουρνουά αθλητή του Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup.

Ο αγώνας των ημιτελικών ήταν συγκλονιστικός και κυριολεκτικά πήγε πόντο με πόντο, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ο Άντερσον νίκησε στο τάι-μπρέικ με 7-6(4). Στο δεύτερο σετ ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νο 27στον κόσμο, έσπασε μία φορά το σερβίς του 32χρονου Νοτιοαφρικανού, προηγήθηκε 3-1 και στο τέλος το πήρε με 6-4. Πόντο με πόντο πήγε και το τρίτο σετ, το οποίο επίσης οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ κι εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι μια εκπληκτική αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές και τελικά νίκησε με 7-6(7), ολοκληρώνοντας τον αγώνα μετά από 2 ώρες και 51 λεπτά. Έτσι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό masters 1000.

Είναι η δεύτερη φορά που νικάει τον Κέβιν Άντερσον, καθώς τον Μάιο είχαν συναντηθεί στο Εστορίλ κι εκεί πάλι με ανατροπή είχε νικήσει 2-1. Αυτή είναι η έκτη νίκη στην καριέρα του Τσιτσιπά, επί αντιπάλου που βρίσκεται στο «top-10».

Θυμίζουμε πως στην εκπληκτική διαδρομή του ως τα ημιτελικά ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε τέσσερις τενίστες που βρίσκονται πιο πάνω από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη, οι τρεις μάλιστα στο «top-10».

Στον α' γύρο νίκησε με 6-3, 7-6(3) τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμχούν, νο 24, στον β' γύρο με 6-3, 7-6(6) τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 8, στον γ' γύρο με 6-3, 6-7(5), 6-3 τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχο 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, νο 1 στον κόσμο για μεγάλο διάστημα και νο 10 σήμερα και στα προημιτελικά με σπουδαία ανατροπή 3-6, 7-6(11), 6-4 τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νο 3 στον κόσμο και περσινό νικητή της διοργάνωσης.

Αντίπαλος στον τελικό θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης Ράφαελ Ναδάλ, κάτοχο 17 τίτλων Grand Slam και 79 τίτλων συνολικά και του 22χρονου Ρώσου Κάρεν Κασάνοφ, νο 38 στον κόσμο.

Στον μοναδικό μέχρι τώρα τελικό της καριέρας του σε μια ATP διοργάνωση, τον περασμένο Απρίλιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πάλι απέναντι στον Ναδάλ. Ήταν στο όπεν της Βαρκελώνης κι έχασε από τον πολυνίκη του συγκεκριμένου τουρνουά με 2-0 σετ. Και εκεί, για να φτάσει στον τελικό, είχε αποκλείσει τρεις τενίστες του «top-20».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο συμπαθητικός! – Η ζωή του Στέφανου Τσιτσίπα, μέσα από 20 φωτογραφίες

Αθλητισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συγκρίνεις τον Τσιτσιπά, την Στεφανίδη και τα άλλα τα παιδιά - όπως και επίσης πρόσφατα το κορίτσι από την Καβάλα, για να μην ξεχνάμε την Επιστήμη - και καταλαβαίνεις τι "DNA" έχουμε σαν ανθρώπινο δυναμικό. Και μετά σκέφτεσαι τι επίπεδο πολιτικών έχουμε, που όχι μόνον δεν αξιοποιούν αυτό το DNA, αλλά ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ -, οδηγούνται τα παιδιά στην πνευματική οκνηρία / μειωμένη παραγωγικότητα τελικά. Και έγκειται βέβαια στην κάθε οικογένεια και στις οικονομικές δυνατότητές της, να στηρίξει την πορεία του παιδιού της, ενώ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ ΌΡΟΣ ΝΑ "ΑΝΕΒΕΙ". ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ !ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ !Αλήθεια, η πρόταση νόμου για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που είπε ο Τσίπρας ότι θα έφερνε άμεσα στην Βουλή - μετά την ειδικά για το θέμα υποτίθεται συνάντηση προ μηνών με τον Θεοδωράκη - τι γίνεται, καλά ;Αν και αφού κάνει καμιά αποκοτιά ο σουλτάνος, θα μας φταίει πάλι κάποιο "Συντονιστικό".Για την καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα την ευθύνη την έχει πια ΑΚΕΡΑΙΑ η κυβέρνηση. Με σόου και εμπαιγμούς γα σοβαρά θέματα, δεν κάνεις πολιτική.
Ειμαστε όλοι μαλι του ότι και αν γίνει στο τελικό,όλοι εκτός από τον Συριζα και την κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή ξεσκονιζει τα σοσιαλ μιντι του Τσιτσιπά μη τυχόν έχει κανει κανα σχόλιο που δεν αρέσει στην "αριστερά' ,μη τυχόν και έχει πάει σε κανα χορό της ΔΑΠ πχ.Αν περάσει το τεστ πολιτικων φρομημάτων τότε ναι