Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απορρίπτει τις κατηγορίες του Μεσούτ Οζίλ για ρατσισμό

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απορρίπτει τις κατηγορίες του Μεσούτ Οζίλ για ρατσισμό Facebook Twitter
EPA
0

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία(DFB) απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Μεσούτ Οζίλ για ρατσισμό. 

Παραδέχτηκε όμως πως θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να τον προστατεύσει από τις επιθέσεις που δέχτηκε. 

Ο 29χρονος μέσος της Άρσεναλ είπε πως δεν θέλει να ξαναπαίξει στην Εθνική Γερμανίας κάνοντας λόγο για «ρατσισμό και έλλειψη σεβασμού». 

Ο Οζίλ είπε πως δέχτηκε υβριστικά mail και απειλές και πως κατηγορήθηκε για την απογοητευτική παρουσία της Γερμανίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Αισθάνομαι ανεπιθύμητος και νομίζω ότι αυτό που έχω πετύχει από το διεθνές ντεμπούτο μου το 2009 έχει ξεχαστεί.

Δεν θα παίζω πλέον για τη Γερμανία σε διεθνές επίπεδο, ενώ βιώνω αυτό το αίσθημα ρατσισμού και ασέβειας. Φορούσα τη φανέλα της Γερμανίας με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, αλλά τώρα δεν το κάνω».

Όταν οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της DFB  με αντιμετωπίζουν έτσι και προσβάλλουν τις τουρκικές μου ρίζες για προπαγάνδα, τότε αυτό δεν πάει άλλο», αναφέρει.

«Αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο παίζω ποδόσφαιρο. Ο ρατσισμός δεν πρέπει ποτέ, ποτέ να γίνει δεκτός. Είμαι Γερμανός όταν κερδίζουμε, αλλά είμαι μετανάστης όταν χάνουμε» τονίζει.

Η DFB σε ανακοίνωση της ανέφερε πως λυπάται για την αποχώρηση του Οζίλ από την εθνική ομάδα. Παράλληλα τονίζει πως «απορρίπτουμε οποιαδήποτε σύνδεση της ομοσπονδίας με ρατσισμό. Η DFB έχει συνεισφέρει πολύ στο θέμα της ενσωμάτωσης για πολλά χρόνια». 

Ο Οζίλ, που είναι τουρκικής καταγωγής, είχε δεχτεί κριτική από την ομοσπονδία και τα γερμανικά ΜΜΕ όταν είχε φωτογραφηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Μάιο. 

Πάντως η DFB παραδέχτηκε πως θα μπορούσε να είχε χειριστεί το θέμα καλύτερα λέγοντας πως «μετανιώνουμε που ο Οζίλ νιώθει πως δεν προστατεύτηκε αρκετά από ρατσιστικά συνθήματα». 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ