Μουντιάλ: Η Αγγλία θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο για την «τιμή των όπλων»

Μουντιάλ: Η Αγγλία θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο για την «τιμή των όπλων» Facebook Twitter
EPA
0

Στον μικρό τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου θα αναμετρηθούν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, το Βέλγιο και η Αγγλία για την τρίτη θέση στο Μουντιάλ.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Την τιμή της νίκης συνοδεύει και το χρηματικό έπαθλο 24 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η τέταρτη ομάδα θα εισπράξει 22 εκατομμύρια. 

Κοινό γνώρισμα των δύο αντιπάλων, το γεγονός πως αγωνίζονται με τρεις παίκτες στην αμυντική γραμμή.

Ωστόσο, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιλέγει τον σχηματισμό με τέσσερις μέσους και τρεις επιθετικούς, ενώ ο Γκάρεθ Σαουθκέϊτ, με πέντε μέσους και δύο επιθετικούς.

Περισσότερο θεαματικοί οι Βέλγοι, σημείωσαν πέντε νίκες και γνώρισαν μόλις μία ήττα σε έξι αναμετρήσεις. Μία ήττα που ήλθε στην καθοριστικότερη στιγμή, με «θύτη» την Γαλλία, που πήρε την πρόκριση επικρατώντας 1-0 με την κεφαλιά του Σαμουέλ Ουμτιτί.

Περισσότερο «κυνικοί» οι Άγγλοι, που στηρίχθηκαν κυρίως στις «στημένες μπάλες», ψάχνουν και μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα με 1-0 που γνώρισαν από τους «κόκκινους διάβολους» στην φάση των ομίλων, πριν ηττηθούν με 2-1 από την Κροατία στην παράταση του έτερου ημιτελικού.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του «μικρού τελικού», αναμένεται να παίξει, ο παράγοντας ψυχολογία. Και κυρίως για τους Βέλγους, που θεωρούντο -και δικαίως- το καλύτερο και πιό αξιόπιστο αουτσάϊντερ πριν την έναρξη του Μουντιάλ, καθώς οι «πιτσιρικάδες» της Αγγλίας, δεν ήταν ανάμεσα στις υπολογίσιμες ομάδες, την 14η Ιουνίου.

Ομως, σταδιακά και επί της ουσίας «αθόρυβα», προχώρησαν βήμα-βήμα, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και ευνοημένοι από την «βατή» πλευρά των διασταυρώσεων, διεκδίκησαν μέχρι τέλους την πρόκριση στον τελικό. Αντίθετα, οι Βέλγοι, αφού χρειάσθηκε να αποκλείσουν με επική ανατροπή (σ.σ. σε μόλις 30 λεπτά από 0-2) την Ιαπωνία, έπεσαν πάνω στην Βραζιλία, την οποία και κατέβαλαν με εντυπωσιακή εμφάνιση στον προημιτελικό (2-1).

Ενα δεύτερο στοιχείο που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα, είναι και οι επιλογές των δύο προπονητών, αλλά και η διάθεση των παικτών που θα βρεθούν στην αρχική εντεκάδα των δύο ομάδων, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν τα «αστέρια» των δύο αντιπάλων.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM