FIFA: Μην προβάλλετε sexy γυναίκες οπαδούς στο Μουντιάλ - Είναι σεξισμός

FIFA: Μην προβάλλετε sexy γυναίκες οπαδούς στο Μουντιάλ - Είναι σεξισμός Facebook Twitter
1

Η FIFA αποφάσισε να ζητήσει από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μειώσουν τα πλάνα με γυναίκες φιλάθλους κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, καθώς θεωρείται ότι έχουν σεξιστικά χαρακτηριστικά.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κοινωνικής ευθύνης της FIFA, Φεντερίκο Αντιέκι, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου AP.

H FIFA φέρεται να ζητά από φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία να αποφεύγουν τις λήψεις που χαρακτηρίζονται ως «σέξι φανς του Μουντιάλ» ενώ πρόσφατα το πρακτορείο Getty δέχθηκε πυρά καθώς δημοσίευσε μια ομάδα εικόνων με τίτλο «Οι πιο hot γυναίκες στις κερκίδες των αγώνων». Το πρακτορείο ζήτησε τελικά συγγνώμη και αφαίρεσε τις φωτογραφίες.

Ο Αντιέκι επισήμανε πως κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι περιπτώσεις σεξισμού ήταν συχνότερες από αυτές του ρατσισμού.

Ειδικότερα, περίπου τριάντα περιπτώσεις παρενόχλησης καταγράφηκαν μόνο εις βάρος γυναικών δημοσιογράφων που εργάζονται στην τηλεόραση.

Ο αξιωματούχος της FIFA πρόσθεσε ότι η απόφαση είναι μια «κανονική εξέλιξη», επισημαίνοντας ότι σε σύγκριση με το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι σκηνές των αγώνων έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Στη συνέχεια, ο Αντιέκι υπενθύμισε ότι η FIFA είχε ήδη παρεμβληθεί στο έργο των τηλεοπτικών σταθμών στο παρελθόν.

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια