Οι Βέλγοι έχασαν το στοίχημα και έπαιξαν τον ποδοσφαιρικό ύμνο της Γαλλίας στο μετρό - ΒΙΝΤΕΟ

Οι Βέλγοι έχασαν το στοίχημα και έπαιξαν τον ποδοσφαιρικό ύμνο της Γαλλίας στο μετρό - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
EPA
1

Μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους επιβάτες του μετρό των Βρυξελλών. 

Στο ξεκίνημα της ημέρας τους και ενώ οι περισσότεροι από αυτούς πήγαιναν στις δουλειές τους, αναγκάστηκαν να ακούσουν τον ποδοσφαιρικό ύμνο της Εθνικής Γαλλίας να μεταδίδεται από τα μεγάφωνα του μετρό της πόλης, λίγες μόνο ώρες μετά την ήττα του Βελγίου από την εθνική ομάδα της Γαλλίας, στον πρώτο ημιτελικό του μουντιάλ. 

Ο λόγος πίσω από αυτό; Το στοίχημα που έχασε η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών των Βρυξελλών από την αντίστοιχη υπηρεσία του Παρισίου. 

Πριν από την αναμέτρηση, οι δύο υπηρεσίες είχαν προκαλέσει η μία την άλλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ομάδα που θα κερδίσει.

Αν κέρδιζε το Βέλγιο, το Παρίσι θα άλλαζε τις πινακίδες στον σταθμό Σεν-Λαζάρ σε «Σεν- Αζάρ», προς τιμήν του βέλγου μέσου Εντέν Αζάρ.

Όμως τελικά ήταν οι Βέλγοι που έχασαν στην Αγία Πετρούπολη και οι Βρυξέλλες αναγκάσθηκαν να παιανίσουν στους επιβάτες, τον ύμνο «Tous Ensemble» (Όλοι μαζί) του γάλλου ρόκερ Τζόνι Χαλιντέι, δύο φορές - στις 8 π.μ. και στις 10 π.μ.

Πρόκειται για το τραγούδι που «συνόδευε» την εθνική ομάδα της Γαλλίας, στο Μουντιάλ του 2002.

Ο πατέρας του Χαλιντέι ήταν Βέλγος και το Βέλγιο είχε τιμήσει την κληρονομιά του τραγουδιστή, όταν πέθανε πέρυσι, παίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στα τρένα και τα μεγάφωνα της Γκραν Πλας στο κέντρο των Βρυξελλών.

Σήμερα, στις 9μ.μ (ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου ανάμεσα στην Βρετανία και την Κροατία των οποίων τα ΜΜΜ δεν έχουν βάλει κάποιο αντίστοιχο στοίχημα.

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια