Γουίμπλεντον: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Γουίμπλεντον: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι για τον Στέφανο Τσιτσιπά Facebook Twitter
EPA
0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε πολύ δυνατή μάχη απέναντι στον Τζον Ίσνερ, αλλά η εμπειρία του Αμερικανού αποδείχθηκε καταλυτική στις λεπτομέρειες που έκριναν τον αγώνα υπέρ του με 3-0 σετ.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε στο Wimbledon την κορυφαία πορεία της καριέρας του, έως τώρα, σε Grand Slam τουρνουά.

Ο υπερδίμετρος Ίσνερ ήταν ένας δύσκολος -με βάση τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του- αντίπαλος, όμως και μόνο η παρουσία του Τσιτσιπά στους καλύτερους 16 αθλητές του ιστορικότερου Major τουρνουά, σε ηλικία μόλις 19 ετών, αποτελεί παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μέλλον, ενώ η είσοδός του στο Top 30 (τουλάχιστον) της ATP είναι πια θέμα χρόνου.

Ο αγώνας Ίσνερ - Τσιτσιπά κρίθηκε σε ελάχιστους πόντους και όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτοί κατέληξαν στον πιο έμπειρο από τους δύο αντιπάλους.

Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία στο πρώτο σετ και κατάφερε να κάνει break στο σερβίς του αντιπάλου του, κατακτώντας το με 6-4.

Τα επόμενα δύο σετ οδηγήθηκαν στο tie break. Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς έχασε ένα set point στο 7-6, πριν υποκύψει τελικά στο τρίτο set point του Ίσνερ.

Στο τελευταίο σετ ένα λάθος του Έλληνα πρωταθλητή άλλαξε τις ισορροπίες εις βάρος του και ο Αμερικανός έφτασε στο 6-3 και με την πείρα του διατήρησε το προβάδισμα που του έφερε τη νίκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM