Έξι μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες, τρία χρυσά και τρία χάλκινα, κατέκτησε η Ελλάδα

Έξι μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες, τρία χρυσά και τρία χάλκινα, κατέκτησε η Ελλάδα Facebook Twitter
Ο Κώστας Δουβαλίδης.
0

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Ταραγόνα της Ισπανίας οι 18οι Μεσογειακοί αγώνες με την εθνική μας ομάδα να κατακτά συνολικά έξι μετάλλια, τρία ασημένια και ισάριθμα χάλκινα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν αυτός που χάρισε στη χώρα μας το τελευταίο - και μοναδικό για σήμερα- μετάλλιο διατηρώντας παράλληλα την παρουσία του στο βάθρο των νικητών, πέντε χρόνια από τη νίκη του στη διοργάνωση της Μερσίνα.

Ο πρωταθλητής μας, στην πρώτη του κούρσα, μετά τον τραυματισμό του, τον Μάιο στο μίτινγκ «Χανιά 2018», τερμάτισε τρίτος με 13.67 και και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. ο εμποδιστής του Μπάμπη Σδρόλα έκανε καλή κούρσα και θα μπορούσε να τερματίσει ακόμη υψηλότερα στην κατάταξη αν δεν είχε χτυπήσει στο τελευταίο εμπόδιο.

Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο για τον αθλητή μας είναι πως επέστρεψε στους αγώνες και έδειξε να έχει καλύψει αρκετό από το χαμένο έδαφος.

Νικητής με 13.49 ήταν ο Ιταλός Λορέντζο Περίνι και δεύτερος ο Ισπανός Γκαρσία Κοντρέρας με 13.54.

Τον εαυτό τους ξεπέρασαν οι δύο Ελληνίδες που μετείχαν στον τελικό των χαμηλών εμποδίων, η Έφη Θεοδώρου και η Ελπίδα Τόκα, αφού πέτυχαν φετινά ρεκόρ.

Η Θεοδώρου τερμάτισε στην έβδομη θέση με 59.02 και μία θέση πίσω βρέθηκε η Τόκα με 59.28. Οι δύο αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν σε λίγες ημέρες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σε μία κούρσα, όπου θα κυνηγήσουν χρόνους κάτω από τα 59.00. Στα 1.500 μ. η Ανθή Κυριακοπούλου τερμάτισε στην 10η θέση με 4.26.15, ενώ την ακολούθησε μία θέση πίσω η Αθηνά Κοίνη με 4.30.65.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μερτζανίδης στον τελικό του μήκους, όπου ήταν όγδοος με καλύτερο άλμα στα 7,73 μ. (-0,8).

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η 4Χ100 μ. των Ανδρών με τους Στεργιούλη, Νυφαντόπουλο, Τριβυζά και Ζήκο, που τερμάτισε σε 39.72, ενώ στις γυναίκες οι Σαμάνη, Κεραμιδά, Σπανουδάκη και Σαρρή τερμάτισαν στην ίδια θέση με 45.11.

Με τις σκυτάλες δεν έτρεξαν οι Κώστας Δουβαλίδης και Ελισάβετ Πεσιρίδου, που προέρχονται από τραυματισμούς.

Μάλιστα η Πεσιρίδου τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική, προκειμένου να δώσει οριστικό τέλος στο πρόβλημα που την ταλαιπωρεί στο δικέφαλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ