Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες φωτογραφίες στην ιστορία των Μουντιάλ

Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες φωτογραφίες στην ιστορία των Μουντιάλ Facebook Twitter
Φωτό: Hernan Zenteno/Twitter
8

Η εικόνα που τράβηξε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα Αργεντινή - Νιγηρία ο (επίσης Αργεντινός) φωτογράφος Hernan Zenteno στην πλατεία Σαν Μαρτίν του Μπουένος Άιρες για λογαριασμό της εφημερίδας La Nacion, κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου για έναν πολύ απλό λόγο: γιατί συνοψίζει τα συναισθήματα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προκαλέσει.

Χθες, λοιπόν, χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης στήθηκαν μπροστά στη γιγαντοοθόνη που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της αργεντίνικης πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελευταία ευκαιρία της εθνικής τους ομάδας να προκριθεί στη φάση των 16. 

Στα 90' λεπτά του αγώνα, η συναισθηματική εναλλαγή θύμιζε περισσότερο ρόλερ κόστερ σε λούνα παρκ. Από την έκρηξη χαράς που προκάλεσε το 1-0 του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, του Μέσι, μέχρι την απογοήτευση για την ισοφάριση του Μόουζες και από την αγωνία για της χαμένες ευκαιρίες της Νιγηρίας στην απόλυτη λύτρωση με το γκολ του Ρόχο. 

Το ποδόσφαιρο είναι μία πηγή ακόμη κα πολλές φορές ακραίων συναισθημάτων, αλλά για έναν λαό όπως οι Αργεντινοί είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Μέσα στον γενικό πανζουρλισμό που αποτυπώνεται στο φωτογραφικό καρέ, φυσικά, την παράσταση "κλέβει" η γυναίκα στο κέντρο της φωτογραφίας που εκτονώνει τα συναισθήματά ενώ την ίδια ώρα θηλάζει το μωρό της. 

Στις υπόλοιπες φωτογραφίες που ανέβασε ο Ζenteno και στο Twitter μπορείτε να δείτε κι άλλες στιγμές που δείχνουν ακριβώς αυτή την εναλλαγή των συναισθημάτων.

Για τους εκατομμύρια Αργεντινούς, το σφύριγμα της λήξης τους έκανε να πιστεύουν, έστω και για λίγα λεπτά, ότι ο κόσμος έγινε λίγο καλύτερος. 

Αθλητισμός
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Άλλος κανείς που θα εκφράσει γνώμη για το πού και μέχρι πότε ενδείκνυται να θηλάζει μια μάνα το παιδί της; Τι κι αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι υπέρμαχος του μητρικού θηλασμού, τι κι αν οι μητέρες ενθαρρύνονται να θηλάζουν μέχρι όσο οι ίδιες μπορούν λόγω των τεράστιων ωφελειών τόσο για τα παιδιά τους όσο και για τις ίδιες, έ αμα ο πάσα ένας κρίνει ότι δεν ενδείκνυται ο χώρος που νομίζει ότι η μάνα βρίσκεται ή ότι το παιδί είναι μεγάλο... τοτε οκ, πάσο.
Και φυσικα το καλυτερο βιβλιο φωτογραφιων απο Μουντιαλ ειναι το "Η Εποχη της Αθωοτητας" που εξιστορει το ποδοσφαιρο της δεκαετιας του 70 μεσα απο τα τρια παγκοσμια του : Μεξικο70, Γερμανια74 και Αργεντινη78.Στο λινκ εδω : https://www.amazon.com/gp/product/383654797X/ref=oh_aui_detailpage_o07_s00?ie=UTF8&psc=1Εαν κανεται κλικ στις 15 φωτογραφιες, μπορειτε να δειτε την θρυλικη φωτογραφια του Πελε με τον Μπεκεμπαουερ, να τα λενε στις ντουζιερες ολογυμνοι. Αυτη τη φωτογραφια - αν δεν απατωμαι - εχει σε life size ο Σεμπαστιαο Σαλγκαδο στο σπιτι του στο Παρισι.
Abrazo del Alma ειναι για πολλους φιλαθλους στην Αργεντινη και ολο τον κοσμο η πιο δυνατη φωτογραφια. Ειναι η στιγμη που εχει τελειωσει ο βρωμικος τελικος του 78, η Αργεντινη εχει κερδισει το παγκοσμιο, ο τερματοφυλακας Φιγιολ εχει γονατισει και κλαιει στην αγκαλια του αμυντικου Μπερτο Ταραντινι και παει απο πισω ενας αργεντινος φιλαθλος - διχως χερια - και ριχνει το σωμα του πανω τους.Υπαρχει βιντεο με την ιστορια αυτης της φωτογραφιας.https://www.youtube.com/watch?v=7O9V-HllOCU
Είναι η πιο όμορφη φωτογραφία που δείχνει ένα βυζανιάρικο ακόμα μωρό στη μέση ενός γηπέδου γεμάτο με ανθρώπους που φωνάζουν και πιθανότατα βρίζουν; Ναι πολύ όμορφη, είναι το ιδανικό περιβάλλον για ένα παιδί αυτής της ηλικίας που θέλει απλά να φάει...
1. Ποια η διαφορά του να βλέπεις τον αγώνα live από το να παρακολουθείς μια οθόνη. Σαν γήπεδο είναι κι αυτό. Ίδιοι άνθρωποι, ίδιες αντιδράσεις, ίδιες συμπεριφορές.2. Μα δε μου φαίνεται ωραία η φωτογραφία. Με το ζόρι δηλαδή;