Tο φιλί των αθλητριών προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά η ομοσπονδία τους αποστόμωσε όλους

Tο φιλί των αθλητριών προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά η ομοσπονδία τους αποστόμωσε όλους Facebook Twitter
5

Η λίγκα του ράγκμπι της Αυστραλίας (NRL) δημοσίευσε τη φωτογραφία με το φιλί δύο αθλητριών μετά από έναν αγώνα ράγκμπι και αμέσως στις αντιδράσεις υπήρξαν πολλά αρνητικά σχόλια

Δύο παίκτριες, η Karina Brown και η Vanessa Foliaki, αντίπαλες στο γήπεδο, αλλά ζευγάρι στη ζωή, φιλιούνται μετά από αγώνα στο Σίδνεϊ.

Οι δύο γυναίκες είναι ζευγάρι από το 2014, αλλά αγωνίζονται σε διαφορετικές ομάδες.

Η φωτογραφία στην επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας στο facebook, συγκέντρωσε χιλιάδες likes και πολλοί έσπευσαν να επαινέσουν την απόφαση για δημοσιοποίηση μιας τέτοιας στιγμής

Όμως δεν ήταν όλοι χαρούμενοι... Ενδεικτικά κάποιος έγραψε «Κρατήστε τα φιλιά σας εκτός γηπέδου» και ένας άλλος κατηγόρησε τη λίγα που σεξουαλικοποιεί το σπόρ.

Το NRL όμως προτίμησε να μη σβήσει τα μηνύματα και απάντησε σε όλα: «Καλώς ήρθες στο 2018... ανυπομονούμε να σε έχουμε κοντά μας», έγραψε σε έναν άνδρα φαν.

Tο φιλί των αθλητριών προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά η ομοσπονδία τους αποστόμωσε όλους Facebook Twitter

Σε όσους υποστήριξαν ότι δίνεται μια σεξουαλική χροιά στο πρωτάθλημα: «Αν μπορούμε να ανεβάσουμε φωτογραφία του Cooper Cronk και της γυναίκας του Tara να φιλιούνται, τότε μπορούμε να μοιραστούμε και αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της Brown και της Foliaki».

Την περασμένη εβδομάδα, το NRL βραβεύθηκε με το 2018 Pride in Sport. Τα βραβεία αναγνωρίζουν τις αθλητικές οργανώσεις που έχουν την υψηλότερη κατάταξη στον δείκτη Pride in Sport - ένα σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης που «αξιολογεί» τις εθνικές και κρατικές αθλητικές οργανώσεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες, τα προγράμματα και τις πολιτικές που σχετίζονται με τους LGBT.

Αθλητισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Και οι δυο μας γράψαμε, αν δε μεσολαβήσει κάτι συγκλονιστικό, εκτός αν θεωρείς πως η ανάληψη της εξουσίας απο φανατικούς θρησκόληπτους μουσουλμάνους μέσω βίαιης εξέγερσης, όπως δηλαδή έγινε στο Ιραν, δεν είναι συγκλονιστικό γεγονός. Στη δύση δεν έχουμε ισχυρό πολιτικό Ισλαμ. Αν επιτρέψουμε να έχουμε, τότε ναι, δεν αποκλείω να επιστρέψουμε στον 8 αιώνα μετα Χριστών, όπως έγινε στο Ιραν, όπως έγινε στην Αίγυπτο με την άνοδο των αδελφών μουσουλμάνων και όπως γίνεται παντού, για όσους έχουν μάτια και βλέπουν, όπου το πολιτικό Ισλάμ ισχυροποιείται.
Θέλω να πιστεύω ότι σε 50 χρόνια (αν βέβαια δεν έχει καταρρεύσει ο πολιτισμός μας λόγω των επιδεινούμενων περιβαλλοντικών προβλημάτων) τα εγγόνια μας θα διαβάζουν αυτές τις ειδήσεις του παρελθόντος και θα απορούν για τον γελοίο κομπλεξισμό που βασίλευε την εποχή των παππούδων μας, ακριβώς όπως εμείς θεωρούμε αδιανόητα οπισθοδρομικά τα ήθη και τις κοινωνικές σχέσεις της εποχής των δικών μας παππούδων...
Aν δε μεσολαβήσει κάτι συγκλονιστικό πχ. κάποιος παγκόσμιος πόλεμος, αυτό που γράφεις είναι δεδομένο. Κοίτα, πως ήταν η κατάσταση όχι 50 χρόνια πίσω, αλλά λιγότερο απο 30, αρχές δεκαετίας του 90. Ποιός θα φανταζόταν τότε σύμφωνα συμβίωσης, γάμους, υιοθεσίες, αθλητές, ηθοποιούς, πολιτικούς ανοιχτά γκέυ ή λεσβίες; Είναι ακριβώς όπως με το γυναικείο κίνημα. Κάποτε κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί τη γυναίκα να σπουδάζει, να εργάζεται, να γίνεται πολιτικός, έπρεπε να κάθονται σπίτι τους, να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά, γιατί αυτή "ήταν η φύση της", στο περιθώριο. Έπειτα όλο και περισσότερες γυναίκες άρχισαν να σπουδάζουν, να δουλεύουν, να επιλέγουν να μην παντρεύονται, όλα αυτά γίναν μέρος της καθημερινότητας κσι τα θεωρολυμε πλέον φυσιολογικά, 100 χρόνια πίσω δεν ήταν, ήταν τα ύστερα του κόσμου.
Να σας πληροφορήσω πως όλα αυτά τα προοδευτικά γίνονταν κάποτε και στο Ιράν από τις γυναίκες που όμως πλέον δεν μπορούν να οδηγούν ούτε ποδήλατο. Η εξέλιξη του πολιτισμού, δεν είναι γραμμική... και πολύ εύκολα μπορούν να έρθουν τα πάνω-κάτω. Μην πετάτε στα σύννεφα.