Μουντιάλ 2018: H FIFA σκέφτεται να τιμωρήσει Σακίρι-Χάκα για τον «αλβανικό αετό»

Μουντιάλ 2018: H FIFA σκέφτεται να τιμωρήσει Σακίρι-Χάκα για τον «αλβανικό αετό» Facebook Twitter
4

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει από χθες (22/6) η κίνηση των Σερντάν Σακίρι και Γκρανίτ Χάκα στον αγώνα Ελβετία-Σερβια (2-1) να πανηγυρίσουν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό». 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η FIFA -η θέση της οποίας γύρω από τον συσχετισμό πολιτικής και ποδοσφαίρου είναι γνωστή- εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει δράση επιβάλλοντας ακόμη και τιμωρίες στου δύο παίκτες. 

«Νομίζω ότι ήταν απλώς συγκίνηση. Είμαι πολύ χαρούμενος με το γκολ, τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο γι 'αυτό τώρα», είπε ο Σερντάν Σακίρι, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους.


Ο Γκρανίτ Χάκα, ο έτερος παίκτης της εθνικής Ελβετίας με κοσοβάρικη καταγωγή τόνισε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν με ένοιαζε ο αντίπαλος. Ήταν για το λαό μου που με στήριξαν πάντα, για τη χώρα μου, για τους γονείς μου» .


Το Κοσσυφοπέδιο είναι ανεξάρτητο από το 2008, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τη Σερβία.


Τις ώρες που κύλησαν μετά το παιχνίδι, δημιουργήθηκε μεγάλος προβληματισμός, αφού υπήρξε και συνέχεια.


Με μία φωτογραφία ο Λιχτστάινερ, ο αρχηγός της Ελβετίας που δεν έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, έκανε με την σειρά τη ίδια χειρονομία.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ψυχολογικά για εκείνους. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Είχαν πόλεμο, εγώ τους καταλαβαίνω, είναι μέρος της ζωής και πριν το παιχνίδι είχαν προκληθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αθλητισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Σιγά τα ωά. Ετσι όπως το είδα δεν προσέβαλαν κανέναν, για την πάρτη τους το έκαναν. Άμα είναι έτσι, γιατί δεν τιμωρούν κι όσουν πέφτους γονυπετείς και σταυροκοπιούνται σαν τη θεια μου τη τζατζάδαινα - ο άλλος που ανήκει σε άλλη θρησκεία ή και σε καμία μπορεί να προσβληθεί.Θα μου πεις, άλλο θρησκεία άλλο πολιτική - σωστό, αλλά εδώ δεν νομίζω ότι έθιξαν κάποιον.
Ειλικρινά αυτό δεν το σκέφτηκα. Βέβαια δεν είναι ακριβώς αντίστοιχο αν σκεφτεί κανείς τις θηριωδίες των ναζί και τις εκαντοντάδες χιλιάδες νεκρών που άφησαν πίσω τους.Δεν ξέρω αν ήταν ντε και καλά δείγμα αλυτρωτισμού και να την πουν στους Σέρβους ή απλά δεν σκέφτηκαν πάνω στον ενθουσιασμό τους - στο κάτω κάτω, είναι στη σημαία τους. Μπορεί και να κάνω λάθος, εννοώ να είναι πιο σοβαρό απ´όσο φαίνεται, τι να πω.
Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Να συγκρινεις τον εθνικό σύμβολο όλων των Αλβανών με τον ναζιστικό χαιρετισμό των Γερμανών Ναζί, είναι το ελάχιστο άστοχο. Πολύ όμορφη χειρονομία κατά των Σέρβων εθνικιστών εντός του γηπέδου, που έβριζαν και τους γιούχαραν κατά την διάρκεια όλου του παιχνιδιού τους 4 αλβανικής καταγωγής παίχτες. Προκαλούσαν οι οπαδοί της Σερβίας με την στάση τους, τις μπλούζες με φωτογραφίες του δολοφόνου Ρατκο Μλαντιτς, και χάρτη του Κοσόβου, με το σύνθημα "No surrenders". Δύο μέρες πριν ο Υπουργός εξωτερικών της Σερβίας δήλωσε, μία μικρή τιμωρία για την Κόστα Ρίκα, που έχει αναγνωρίσει από τούς πρώτους το Κόσοβο. Και τότε εμφανίστηκαν τα μπλουζάκια με τα εθνικιστικά μηνύματα τους. Στη Σερβια επιβλήθηκε ποινή 10.000 CHF. Μάθετέ να βλεπετε στην Ελλάδα με αντικειμενικό τρόπο, και να σέβεστε τους γείτονες και τα μοναδικά αδέρφια σας στα Βαλκάνια. Μια κοινή ιστορία 3.000 χρόνων. Αυτοί που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανεξαρτησία της Ελλάδος 200 χρόνια πριν. Το 40%-50% των σημερινών Ελλήνων έχει κάποιον πρόγονο αρβανίτικης-αλβανικής καταγωγής. Οπότε ας απολαύσουμε τους αετούς. Ήμαστε όλοι Αετοί...