ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μουντιάλ: Οι ΗΠΑ ζητούν εξονυχιστικό έλεγχο ντόπινγκ για τους ποδοσφαιριστές της Ρωσίας

Μουντιάλ: Οι ΗΠΑ ζητούν εξονυχιστικό έλεγχο ντόπινγκ για τους ποδοσφαιριστές της Ρωσίας Facebook Twitter
EPA
0

Οι ΗΠΑ αποτελούν μία από τις σημαντικές απουσίες του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Ρωσία, αλλά ο αποκλεισμός τους δεν τις εμπόδισε να παρακολουθούν στενά το μουντιάλ και, πιο συγκεκριμένα, την εθνική ομάδα της Ρωσίας. 

Στις δύο πρώτες αναμετρήσεις με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, οι Ρώσοι πανηγύρισαν ισάριθμες νίκες και τώρα ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας Αντι-Ντόπινγκ (USADA), Τράβις Τάιγκαρτ, υποστηρίζει ότι χρειάζονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους Ρώσους ποδοσφαιριστές. 

Αυτό που κίνησε περισσότερο τις υποψίες του Τάιγκαρτ είναι, όπως λέει, ότι οι Ρώσοι παίκτες τρέχουν πολύ χωρίς να δείχνουν σημάδια κούρασης. 

«Η Ρωσία πρέπει να υποστεί τον πιο ενδελεχή έλεγχο. Τέτοια ξαφνική βελτίωση στην απόδοση πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά ώστε να εξασφαλίζεται η κανονικότητα του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ απουσιάζουν από την κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων, μετά από εφτά συνεχόμενες συμμετοχές. 

Το 2026 οι ΗΠΑ θα συνδιοργανώσουν το μουντιάλ μαζί με τον Καναδά και το Μεξικό. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ