Μουντιάλ 2018: Απολύθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας

Μουντιάλ 2018: Απολύθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας Facebook Twitter
EPA/DOMENECH CASTELLO
0

Κρίση στην εθνική Ισπανίας μόλις μια ημέρα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι.

Χθες η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ο Λοπετέγκι θα διαδεχθεί τον Ζινεντίν Ζιντάν στο Μπερναμπέου, σε μία τριετή συμφωνία.

Η ανακοίνωση αυτή της συμφωνίας της Ρεάλ με τον Λοπετέγκι οδήγησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην απόφαση να απολύσει άμεσα τον ομοσπονδιακό τεχνικό, χωρίς καν να ανακοινώσει αντικαταστάτη.

Η απομάκρυνση του Βάσκου προπονητή της εθνικής Ισπανίας ανακοινώθηκε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Ρουμπιάλες στο Κράσνονταρ, όπου βρίσκεται η προπονητική βάση των «φούριας ρόχας».

«Ευχαριστούμε τον Χουλέν για όσα έκανε, γιατί είναι ένας από τους υπεύθυνους που βρισκόμαστε στη Ρωσία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον απομακρύνουμε. Πρέπει να υπάρξει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσοι εργάζονται για την ισπανική ομοσπονδία, ότι υπάρχουν κάποιες αξίες που πρέπει να τηρούνται», δήλωσε ο Ρουμπιάλες.

«Δεν αισθάνομαι προδομένος, το πρόβλημα είναι τα όσα έγιναν εν αγνοία της ομοσπονδίας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Η εθνική ομάδα ανήκει σε όλους τους Ισπανούς», πρόσθεσε ο επικεφαλής της RFEF.

Αργά χθες το βράδυ είχε διαρρεύσει η έντονη ενόχληση του Λουίς Ρουμπιάλες, όχι τόσο για τη συμφωνία του Λοπετέγκι με τη Ρεάλ, αλλά για το χρόνο ανακοίνωσή της.

Όταν ανακοινώθηκε η έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η γενική εκτίμηση ήταν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν, όμως η αναβολή της κατά μιάμιση ώρα (από τις 11:30 ώρα Ελλάδας άρχισε στις 13:00) δημιούργησε ένα όργιο φημών.

Τα ισπανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι αρχηγοί της εθνικής, με επικεφαλής τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος φέρεται να έχει παίξει ρόλο και στην απόφαση της Ρεάλ να εμπιστευθεί το Βάσκο προπονητή, παρενέβησαν στον Ρουμπιάλες και του ζήτησαν να κρατήσει τον Λοπετέγκι για το Μουντιάλ.

Ο ίδιος δεν το διέψευσε, όμως υπογράμμισε ότι «... τους εξήγησα και κατάλαβαν. Με διαβεβαίωσαν για τη μέγιστη δέσμευσή τους και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα δώσουν όλα».

Η Ισπανία ξεκινά στο Μουντιάλ την Παρασκευή κόντρα στην Πορτογαλία.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM