ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς - Πάλεψε αλλά έχασε από τον Ναδάλ με 2-0 σετ

Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς - Πάλεψε αλλά έχασε από τον Ναδάλ με 2-0 σετ Facebook Twitter
0

Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις αλλά δεν κατάφερε να συνδυάσει την πρώτη του εμφάνιση σε έναν τελικό της ATP με την κατάκτηση του τροπαίου ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το έργο του νεαρού αθλητή απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, έναν από τους καλύτερους και πιο έμπειρους τενίστες του κόσμου, ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και μέσα στο κορτ.

Ο 20χρονος τενίστας, νο 63 στον κόσμο, ηττήθηκε στον τελικό του όπεν της Βαρκελώνης με 6-2, 6-1, από τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης και πολυνίκη της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο γκέιμ του αγώνα, αλλά στη συνέχεια ο Ναδάλ ήταν ασυναγώνιστος και έφτασε στο 5-1 και 6-2 μέσα σε 41 λεπτά.

Στο 2ο σετ, ο Ισπανός πήρε προβάδισμα 4-0, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-1, για να ολοκληρωθεί το σετ σε 6-1 μέσα σε 37 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος του Ναδάλ στο όπεν της Βαρκελώνης και τρίτος συνεχόμενος.

Η ήττα του Έλληνα τενίστα στον τελικό δεν μειώνει σε τίποτα το απίστευτο κατόρθωμά του στο εν λόγω τουρνουά, αφού μέσα σε μία εβδομάδα απέκλεισε τρεις τενίστες του «top-20» χωρίς, μάλιστα, να χάσει σετ, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ανήκει.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ