ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η νοσοκόμα που τερμάτισε δεύτερη στη Βοστώνη έχοντας τρέξει μόνο έναν μαραθώνιο στη ζωή της

Η νοσοκόμα που τερμάτισε δεύτερη στη Βοστώνη έχοντας τρέξει μόνο έναν μαραθώνιο στη ζωή της Facebook Twitter
1

Η 33χρονη δρομέας μεγάλων αποστάσεων Desiree Linden κέρδισε τον φετινό μαραθώνιο της Βοστώνης και έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που τα καταφέρνει από το 1985, αλλά όλοι ασχολούνται με τη γυναίκα που βγήκε δεύτερη.

Η νοσοκόμα Σάρα Σέλερς τερμάτισε την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων σε 2 ώρες και 44 λεπτά, έχοντας τρέξει μόνο έναν ακόμα μαραθώνιο σε ολόκληρη τη ζωή της.

Ο πρώτο μαραθώνιος που έτρεξε ποτέ η ερασιτέχνις αθλήτρια, ήταν στα προκριματικά για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Βοστώνης, λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Η άγνωστη, μέχρι χθες, νοσοκόμα έτρεξε τον μαραθώνιο της Δευτέρας χωρίς σπόνσορες ή ατζέντηδες και αναγκάστηκε να πληρώσει «από την τσέπη της» τα 185 δολάρια για τη συμμετοχή της.

Τελικά κατάφερε να κάνει απόσβεση και με το παραπάνω, αφού η δεύτερη θέση του μαραθωνίου συνοδεύεται και από το μεγάλο χρηματικό των 75.000 δολαρίων.

Για να φέρει το σώμα της στην κατάλληλη φυσική κατάσταση, η Σέλερς αναγκαζόταν να ξυπνά κάθε πρωί στις 4 τα ξημερώματα, για να προπονηθεί μόνη της, πριν τη βάρδιά της στο κέντρο υγείας της Αριζόνα που εργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία της, ο σύζυγος της Σέλερς είπε στους δημοσιογράφους πως η νοσοκόμα τερμάτισε «ήρεμη», χωρίς να έχει ιδέα για το κατόρθωμά της.

«Δεν πίστευα πως είχα κάποια δυνατότητα (επιτυχίας). Προσπαθούσα να ρωτήσω τους υπεύθυνους σε τι θέση βρισκόμουν χωρίς να έχω πολυκαταλάβει ότι είχα τερματίσει τη διαδρομή».

Στο μαραθώνιο της Δευτέρας έτρεξαν περίπου 30.000 άτομα. Πρόκειται για τον τέταρτο μαραθώνιο που διοργανώνεται στην πόλη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του 2013, κοντά στην γραμμή τερματισμού, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Η Σέλερς αποκάλυψε πως θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αποπληρώσει τα φοιτητικά δάνεια που είχαν πάρει εκείνη και ο άντρας της στα 18 τους.

Όπως άλλωστε είπε στις κάμερες, θα εξακολουθήσει μεν να προπονείται, αλλά την Τετάρτη θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονική της δουλειά.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια