Πετρούνιας εναντίον ΣτΕ: Έχουν πλήρη άγνοια του ελληνικού αθλητισμού - Στερούν τα μελλοντικά μας πρότυπα

Πετρούνιας εναντίον ΣτΕ: Έχουν πλήρη άγνοια του ελληνικού αθλητισμού - Στερούν τα μελλοντικά μας πρότυπα Facebook Twitter
4

Την αντίθεσή του στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών εξέφρασε σήμερα ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ασκεί σκληρή κριτική στο ΣτΕ και όπως λέει χαρακτηριστικά για την απόφαση «καταδεικνύει πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού».

Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ' υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Αντίδραση υπήρξε χθες και από την Κατερίνα Στεφανίδη.

Το σχόλιο του Λευτέρη Πετρούνια για το ΣτΕ:

«Η απόφαση του ΣτΕ καταδεικνύει πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού καθώς και για την καθημερινότητα των νέων αθλητών, που ξυπνάνε από τα χαράματα για να προλάβουν προπόνηση και σχολείο.

 

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν κόβουν ένα προνόμιο άλλα ακυρώνουν μια επιβράβευση, τορπιλίζοντας τα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού και το μέλλον των εθνικών ομάδων.

 

Η απόφαση του ΣτΕ στερεί από την κοινωνία τα μελλοντικά της πρότυπα».

 

 

Αθλητισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ