Ο Ιβάν Σαββίδης ζητά συγγνώμη - Εξέδωσε ανακοίνωση

Ο Ιβάν Σαββίδης ζητά συγγνώμη - Εξέδωσε ανακοίνωση Facebook Twitter
14

Απέφυγε το αυτόφωρο και παρέμεινε εξαφανισμένος από την Κυριακή το βράδυ, αλλά σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την πρώτη του επίσημη δήλωση και ζητά συγγνώμη για το όπλο.

Ωστόσο αποφεύγει να αναφέρει τη λέξη κάνοντας λόγο για «τρόπο» και συγκεκριμένα λέει «Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως έγινε μέσω του ΠΑΟΚ πριν από λίγο:

 

Αξιότιμοι κύριοι ,

 

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

 

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

 

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

 

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

 

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

 

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

 

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

 

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης

Αθλητισμός
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Οτι κι αν λεμε, πρεπει να υποβιβαστει ο ρολος των προεδρων στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Επειδη καποιος βαζει λεφτα, δε σημαινει οτι πρεπει να εχει ανωτερη αποψη απο εναν διαιτητη, εναν μανατζερ, τους παιχτες. Ο Σαββιδης, δε ξερει περισσοτερη μπαλα απο τον Βιερινια, δεν ειναι υπευθυνος για την προστασια του κοσμου ( η αστυνομια ειναι ), δεν ειναι υπευθυνος να κρινει την διαιτησια ( ο αθλητικος δικαστης ειναι ), δεν ειναι υπευθυνος να μας πει τι κανει η ομαδα αγωνιστικα ( ο μανατζερ ειναι ), ειναι υπευθυνος για ενα και μονο ενα πραγμα : την χρηματοδοτηση της ομαδας του. Οσο δινουμε σημασια στο τι λεει ο καθε προεδρος, λες και οι ΠΑΕ ειναι νυχτομαγαζα, το ελληνικο ποδοσφαιρο θα συνεχισει την κατηφορα προς τα κατω.Σταματηστε να δημοσιευετε δηλωσεις προεδρων. Σταματηστε να στηριζετε την εξαγορα του του ποδοσφαιρικου μικροφωνου απο ατομα οπως ο Μαρινακης, ο Σαββιδης, ο Μελισσανιδης κλπ.Εαν δεν κτυπηθει το προεδριλικι το ελληνικο ποδοσφαιρο θα πεθανει.
Αγαπητέ, Όσο υπάρχουν ευήκοα ώτα σαν του Jonathan R. Mayers και το παραπάνω σχόλιό του, οι "πρόεδροι" θα αλωνίζουν.Ο ανωτέρω συμπολίτης/σχολιαστής δεν νοιάζεται καθόλου αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει την κατηφόρα.Νοιάζεται μόνο να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, όπως εξίσου αντίστοιχα κάποιοι άλλοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ.Συνεπώς, Θεός ο Σαββίδης !Βρίσκει έτσι υπαρξιακή δικαίωση. Το σύνθημα "Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου" όλοι το ξέρουμε νομίζω.Αν θυμάμαι καλά, είστε ψυχολόγος και φαντάζομαι κατανοείτε και συμφωνείτε στο γενικό πλαίσιο.Θέλει πολλή δουλειά ο οπαδός να γίνει φόλαθλος.Όπως και ένας κομματικός οπαδός να γίνει πολίτης.
Ναί παλικάρι(ή παλουκάρι) είναι που μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο "αρματωμένος" , που σιγονταρει πορείες δήθεν προς οφελος τής ομάδας,που δείχνει ανοχή (ισως και να προτρέπει )την είσοδο στο γήπεδο αντικειμένων άσχετων με το χώρο κτλπ.Νια παλικάρι είναι που την κοπανάει μέχρι να λήξει το αυτόφωρο και μετά προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ναι μακάρι όλοι να ηταν σαν και αυτόν.
Τίναξε κάθε ευρυθμία στον αέρα και γίναμε παγκόσμιο θέμα - για το πως λύνονται τα ποδοσφαιρικά προβλήματα σε μια χώρα της ΕΕ - και τώρα ζητάει συγγνώμη.Ηγέτης, αλλά για άλλη χώρα.
Μετάφραση:Ζητώ συγγνώμη που ο διαιτητής και το κατεστημένο με ανάγκασαν να φερθώ έτσι, δηλαδή, δεν φταίω εγώ, δεν αποφάσισα μόνος μου να το παίξω νταής, αυτοί φταίνε που μπήκα με όπλο και απείλησα. Ντάξει ρε παίδες; Συγνώμη να ούμε. Υ.Γ. Α, και για το αυτόφωρο, δεν είμαι δειλός που κρύφτηκα, το αυτόφωρο φταίει που κρύφτηκα. Καταλαβαίνεις, ε;
Φυσικά και δεν φταίει. Προκλήθηκε βάναυσα.Αν δεν το ακύρωνε ο γκολ ο κομίνης, θα μπούκαρε;Έχεις δει πολλές φορές να σου ακυρώνουν στο τελευταίο λεπτό, κανονικό γκολ ενώ παίζεται ολόκληρο πρωτάθλημα, μετά από 5 λεπτά διαβούλευσης με την αντίπαλη ομάδα;Και να το έβλεπες, που είναι απίθανο για άλλη ομάδα εκτός ΠΑΟΚ, πώς θα συμπεριφερόσουν;Αν δεν έχεις βιώσει στο πετσί σου τέτοιες αδικίες, άσε καλύτερα τις κρίσεις.Από τη μία έχουμε την είσοδο για διαμαρτυρία σε γήπεδο (πλημμέλημα) και από την άλλη το βιασμό της λογικής μας (κακούργημα).Και από την τρίτη τα ψέματα και τις υπεκφυγές των αντιπάλων για να πάρουν, όπως ξέρουν καλά, το παιχνίδι στα χαρτιά.Υ.Γ. Στο Μακεδονία Palace ήταν όλη τη νύχτα, γιατί να κρυφτεί;Υ.Γ2. Από την επόμενη αγωνιστική τα κουμπούρια των προέδρων (ολονών) στη reception του γηπέδου.
Χα, χα ας το ρίξουμε λίγο στο χιούμορ, μη και το χάσουμε..Αλήθεια λοιπόν, εσείς ξέρατε ότι το "παλληκάρι" - που τώρα γονυπετές ζητάει συγγνώμην από την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα -, ήταν στο Μακεδονία Παλας, δεν κρυβότανε.Μόνοον η Αστυνομία δεν το ήξερε.Αναμένεται η συγγραφή του σύγχρονου "Ζ"...