Η ανακοίνωση των αστυνομικών για τον Σαββίδη ρωτά για ποιο λόγο δεν έγινε η σύλληψή του

Η ανακοίνωση των αστυνομικών για τον Σαββίδη ρωτά για ποιο λόγο δεν έγινε η σύλληψή του Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

«Έξω οι μαφίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι στο νόμο της ζούγκλας, ναι σε έναν αθλητικό κόσμο που θα υπηρετεί όλα τα αθλητικά ιδεώδη», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν χθες στο γήπεδο της Τούμπας.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, εισέβαλε χθες με όπλο στο γήπεδο, κατά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΥ θέτει, μεταξύ άλλων, δύο ερωτήματα: για ποιον λόγο δεν συνελήφθη ο Ιβάν Σαββίδης και εάν η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και η ηγεσία της Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες.

«Τα χθεσινά ντροπιαστικά, για κάθε κράτος δικαίου και ευνομούμενη πολιτεία, απαράδεκτα γεγονότα, δυστυχώς, δεν αποτελούν μια ακόμα συνήθη πράξη βίας και ανομίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η τελευταία πράξη του προαναγγελθέντος θανάτου του ελληνικού πρωταθλήματος, την οποία η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υπογράψει πάραυτα, βάζοντας οριστικά τέρμα σ' αυτήν την τρισάθλια αντιαθλητική και ανθελληνική φαρσοκωμωδία που θέλει να λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Για μία ακόμη φορά παρακολουθούμε το φαινόμενο της αθλητικής βίας –που τείνει να γίνει αποκλειστικά «ελληνικό προστατευόμενο προϊόν», φυσικά μόνο για εσωτερική κατανάλωση–, να γιγαντώνεται ως ανομία, να εκσυγχρονίζεται ως «γκέτο» και να αποτελεί δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της ζοφερής ελληνικής πραγματικότητας.

Χθες Κυριακή, όλη η Ελλάδα έμεινε άφωνη, όταν στον «ποδοσφαιρικό αγώνα» στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, είδε να εισβάλλουν «φίλαθλοι» στον αγωνιστικό χώρο, παράγοντες της γηπεδούχου ομάδος με επικεφαλής τον πρόεδρο ο οποίος σε κοινή θέα ήταν ζωσμένος με όπλο, που δυστυχώς δεν προκάλεσε την άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη σύλληψή του από τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, που ήταν επιφορτισμένη με την τήρηση της τάξης.

Δύο αμείλικτα ερωτήματα γεννούνται για το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό, τα οποία πρέπει άμεσα να απαντηθούν:

α) Για ποιο λόγο δεν συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Υπήρξε ολιγωρία ή απολαμβάνει προνομιακής προστασίας;

β) Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες; Θα καταλογιστούν; 'Η θα περιμένουν όλοι να ξεχαστεί το γεγονός;

Η Ομοσπονδία μας παίρνει σαφή και ξεκάθαρη θέση σε τέτοια επικίνδυνα και ντροπιαστικά γεγονότα, καθώς το θεωρεί υποχρέωσή της, και προς τους αγνούς φιλάθλους, αλλά και προς τους αστυνομικούς, που καλούνται σε κάθε αθλητικό γεγονός, να λάβουν μέτρα τάξης, προσμετρώντας τους σοβαρούς τραυματισμούς τους, από έμμισθους τραμπούκους που με την ανοχή όλων των υπευθύνων, υποθάλπονται και δεν τους ακουμπάει ο νόμος.

Άραγε, γιατί; Ποιούς εξυπηρετούν;

Απάντηση: Όλους αυτούς που λυμαίνονται τον αθλητισμό χρόνια τώρα, αδιαφορώντας και για τους αγνούς φιλάθλους αλλά και για τους τραυματισμένους αστυνομικούς, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους και την επιρροή τους.

ΨΕΜΑΤΑ;

Τα χθεσινά ντροπιαστικά, για κάθε κράτος δικαίου και ευνομούμενη πολιτεία, απαράδεκτα γεγονότα, δυστυχώς, δεν αποτελούν μια ακόμα συνήθη πράξη βίας και ανομίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η τελευταία πράξη του προαναγγελθέντος θανάτου του ελληνικού πρωταθλήματος, την οποία η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υπογράψει πάραυτα, βάζοντας οριστικά τέρμα σ' αυτήν την τρισάθλια αντιαθλητική και ανθελληνική φαρσοκωμωδία που θέλει να λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση περί δήθεν εξυγίανσης του χώρου, απλά θα αποδεικνύει την πλήρη παράδοση των αρμοδίων στα ισχυρά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας εκμεταλλευόμενα την απλή και άδολη αγάπη του κόσμου για ένα λαϊκό άθλημα, όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Ως Έλληνες αστυνομικοί αρνούμαστε να είμαστε πλέον θεατές είτε κομπάρσοι στον ανελέητο πόλεμο αυτών των συμφερόντων και καλούμε την ελληνική πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Εκτός από τη λήψη δραστικών μέτρων εναντίον όσων παρανομούν, επιβάλλεται η δραστηριοποίηση και της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας για την ουσιαστική απομόνωση των χούλιγκαν του ποδοσφαίρου, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί. Οφείλουμε όλοι να γυρίσουμε σελίδα για ένα γνήσιο αθλητικό πνεύμα και μια αληθινή κουλτούρα μη βίας στους αθλητικούς χώρους.

Έξω οι μαφίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι στο νόμο της ζούγκλας, ναι σε έναν αθλητικό κόσμο που θα υπηρετεί όλα τα αθλητικά ιδεώδη, την ευγενή άμιλλα, την ισότητα, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση, την ειρήνη και την επιδίωξη όχι τόσο υλικών, αλλά, πρωτίστως, ηθικών και ψυχικών απολαβών».

Αθλητισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ας μας απαντήσουν οι κύριοι αστυνομικοί πρώτα, ποιος έκανε δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ουάρντα;Ποιοί κάψανε το φούρνο του Κωνσταντινέα μετά την ήττα του ΟΣΦΠ στην Ξάνθη;Ποιοί στείλανε σφαίρες στο Γραμμένο;Ποιοι ......
Επίσης, ας μας πουν οι άχρηστοι αστυνομικοί - που εξαιτίας τους δικαιολογημένα πήρε ηρωϊκά ο Σαββίδης τον νόμο στα χέρια του -, από ποιο μπαλκόνι έφυγε το σώβρακο που μπήκε στο σαλόνι μας ;Ας κάνουν κάτι επιτέλους να δικαιολογήσουν τον μισθό τους, αφού φοβήθηκαν να συλλάβουνε τον Σαββίδη στο Μακεδονία Παλάς όπου θαρεττά και ΜΗ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ διανυκτέρευσε - όπως δηλώσατε σε άλλο σχόλιό σας ότι σίγουρα ξέρετε. Άντε και βουλευτής ο Σαββίδης, να την κάνουμε Κούγκι την Βουλή !