Το Sports Illustrated αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Το μέλλον του ανήκει»

Το Sports Illustrated αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Το μέλλον του ανήκει» Facebook Twitter
0

Σε ένα από τα πιο αποθεωτικά άρθρα που έχουν γραφτεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Sports Illustrated, το κορυφαίο αθλητικό περιοδικό των ΗΠΑ, εξυμνεί τις ικανότητες και τα φετινά επιτεύγματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο 22χρονος διεθνής είναι το μέλλον του NBA.

«Αν σκεφτείτε τους σούπερ σταρ του NBA σαν μετοχές του χρηματιστηρίου, υπήρχε μία εποχή που η "Γιάννης ΑΕ" μπορούσε να αποκτηθεί έναντι λογικού αντιτίμου. Σίγουρα, διέθετε δυναμική (σ.σ. potential) αλλά διατυπώνονταν ερωτήματα για το άλμα του, το μπασκετικό IQ αλλά και τους συμπαίκτες του στο Μιλγουόκι. Ακόμη και όταν καθιερώθηκε, υπήρχαν αρκετά ακόμη αντεπιχειρήματα. Στο τέλος της περσινής χρονιάς η μετοχή του Γιάννη είχε ακριβύνει αλλά κανείς δεν τον θεωρούσε το μέλλον της οικονομίας. Τώρα αυτό έχει αλλάξει» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο δημοσιογράφος Andrew Sharp.

«Ο Giannis είναι η Google. O Giannis είναι η Amazon. Δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα είναι το μέλλον του NBA, αλλά είναι ξεκάθαρο πως θα περιστρέφεται γύρω απ' αυτόν. Ως ένα βαθμό, γίνεται ήδη» εξηγεί ο Sharp και παραθέτει τα εντυπωσιακά στατιστικά του Έλληνα διεθνή.

«33.7 πόντους ανά αγώνα, 10.3 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ, 1.7 κλεψίματα, 1 τάπα, 63% στα ποσοστά ευστοχίας. 63%! Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους OKC (σ.σ. Οκλαχόμα) την Τρίτη το βράδυ, αλλά ακόμα και στη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν, ο Αντετοκούνμπο τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους και 9 στα 14 σουτ. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς των Μπακς έπαιζε σαν τον Λεμπρον στο τέλος εκείνης της σειράς με του Πίστονς στα πλέι οφ», τονίζει.

«Οπότε ναι», συνεχίζει, «σήμερα συμπληρώνουμε δύο εβδομάδες στη regular season 2017-18 και η πιο σημαντική εξέλιξη είναι πως έγινε ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κυριαρχεί στο μπάσκετ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Βρίσκεται ήδη μεταξύ των πέντε καλύτερων και αυτή τη στιγμή θεωρείται φαβορί για τον τίτλο του MVP. Μοιάζει με υβρίδιο Λεμπρον Τζέιμς και Κέβιν Γκαρνέτ, κάτι ανάμεσα σε πόιντ γκαρντ και σέντερ, και κάνει όλους τους άλλους να δείχνουν απελπισμένοι».

«Υπάρχον πολλοί που αναρωτιούνται πως θα καταφέρουν οι ψηλοί να κυριαρχήσουν στην εποχή των κοντών - Με ποιον θα έμοιαζε σήμερα ο Χακίμ Ολάζουον; O Σακ; (σ.σ. Σακίλ Ο' Νιλ), Ο Καρίμ; (σ.σ. Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ)- και ο Giannis είναι πιο η πειστική απάντηση που έχουμε δει ως τώρα. Είναι ο Σακ, με μάκρος αντί για δύναμη. Φτάνει στη ρακέτα με δύο βήματα, και χρησιμοποιεί τα 226 εκατοστά της έκταση των χεριών του (σ.σ. το ύψος του είναι 2.11 μ.) για να τελειώσει φάσεις απέναντι σε οποιονδήποτε και αν του βάλουν απέναντί του» προσθέτει ο Sharp αποθεώνοντας τον 22χρονο παίκτη.

Στη συνέχεια του άρθρου παρατίθενται μία σειρά από ερωτήματα για το μέλλον του Γιάννη όπως π.χ. αν ο Τζέισον Κιντ είναι ο κατάλληλος προπονητής γι' αυτόν. Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος του Sports Illustrated γράφει πως όλες οι απαντήσεις γύρω από τα ερωτήματα που ανακύπτουν για τον Αντετοκούνμπο θα δοθούν εν ενθέτω χρόνο.

«Στη σκιά των Ουόριορς, των Ρόκετς και των τριάδων από σούπερσταρς που έχουν εμφανιστεί σε όλο το NBA, ο Giannis παραμένει εκτός. Δουλεύει με ένα σχέδιο δράσης που δεν έχουμε ξαναδεί».

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ