Ανακοινώθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και του 2028

Ανακοινώθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και του 2028 Facebook Twitter
1

Στο Παρίσι ανατέθηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, ενώ η διοργάνωση του 2028 θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, μετά τη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.


Η «Πόλη του Φωτός», που δεν τα κατάφερε τις δύο προηγούμενες φορές που έβαλε υποψηφιότητα, το 2008 και το 2012, θα φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη ακριβώς 100 χρόνια μετά την τελευταία φορά (1924).

Το Λος Άντζελες, με τη σειρά του, είχε αναλάβει ξανά τους Ολυμπιακούς το 1932 και το 1984.

Το Παρίσι και το Λος Άντζελες ήταν μοναδικές υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς του 2024, αφότου το Αμβούργο, η Ρώμη και η Βουδαπέστη απέσυραν τις υποψηφιότητές τους .

Η ΔΟΕ αποφάσισε τον περασμένο Ιούλιο να απονείμει ταυτόχρονα τους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την αποχώρηση των τεσσάρων πόλεων εν μέσω ανησυχιών για το μέγεθος, το κόστος και την πολυπλοκότητα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια