Χρυσή Ολυμπιονίκης η Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ Facebook Twitter
1

Στην κορυφή του βάθρου ανέβηκε πριν λίγο η Εθνική Κωφών Γυναικών στους deaflympics2017.

Mετά το Πανευρωπαϊκό που κατέκτησαν πέρσι στη Θεσσαλονίκη, οι παίκτριες της Εθνικής Κωφών πρόσθεσαν ακόμα ένα χρυσό στην συλλογή τους, φτάνοντας στην κορυφή με την νίκη τους επί της Λιθουανίας με 67-50.

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ Facebook Twitter


Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό μέχρι και την 3η περίοδο, όπου το σκορ ήταν 38-39 υπέρ της Ελλάδας. Σε εκείνο το σημείο, όμως, τα κορίτσια του Ζέρβα ανέβασαν στροφές και με ένα σερί 28-12 πήραν τη σπουδαία νίκη.


Κορυφαία για την ελληνική ομάδα ήταν η Στεφανία Πατέρα με 20 πόντους, με τις Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη και Λαμπρινή Αγαγιώτου να προσθέτουν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 21-21, 38-39, 50-67.
Λιθουανία (Νταμπραουσκάιτε): Γιόκιτε (13 (3), Μεσκίνε, Ναρουσεβιτσιούτε 7, Ζέγκιτε, Μπουρμπάιτε 9 (1), Μιλασαουσκάιτε 2, Μπαρεϊκιένε, Βαλάϊτίτε 7 (3 τρ. 12 ρ.), Σεγκζντάιτε 6, Εσκερκάιτε 6.
Ελλάδα (Ζέρβα): Χαϊνά 5 (1 τρ. 6 ασ.), Σαρακατσάνη 9, Αγαγιώτου 11 (3), Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη 5, Κοτσιάφτη 11, Πατέρα 20 (2τρ. 4ασ.), Μπαλκόγλου 6 (2).

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM