Θρίαμβος για την Εθνική Νέων Ανδρών - Χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U20

Θρίαμβος για την Εθνική Νέων Ανδρών - Χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U20 Facebook Twitter
2
Θρίαμβος για την Εθνική Νέων Ανδρών - Χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U20 Facebook Twitter

Θρίαμβος για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eurobasket U20 που διεξάγεται στην Κρήτη.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου νίκησαν το Ισραήλ με 65-56 και κατέκτησαν αήττητοι το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης, γράφοντας μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Όπως πριν δύο χρόνια στον Βόλο, η ίδια φουρνιά κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά σε επίπεδο Νέων.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατακτά το χρυσό στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και πρώτη μετά από οκτώ χρόνια (χρυσά το 2009 στη Ρόδο και το 2002 στη Λιθουανία).

MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ τόσο αυτός όσο και ο Αντώνης Κόνιαρης επιλέχτηκαν στην καλύτερη πεντάδα του Eurobasket.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε κάπως αγχωμένη στον αγωνιστικό χώρο του κατάμεστου γηπέδου «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, επιτρέποντας στο Ισραήλ να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ και να ολοκληρώσει την α' περίοδο με επί μέρους σκορ 9-16.

Στην β' περίοδο, με όπλο την καταπληκτική της άμυνα οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και τελικώς να προηγηθούν με 26-23 στο ημίχρονο.

Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στην Εθνική μας που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του β' ημιχρόνου. Η γ' περίοδος τελείωσε με σκορ 48-41, χάρη σε ένα απίθανο buzzer beater του Νίκου Δίπλαρου.

Στην δ' περίοδο οι παίκτες του Παπαθεωδόρου κατάφεραν να συντηρήσουν τη διαφορά και στη συνέχεια να την αυξήσουν βρίσκοντας σκορ μέσα από το ζωγραφιστό χάρη στον Χρηστίδη, αλλά και τα σουτ των Κόνιαρη και Λούντζη.

Τα τελευταία λεπτά είχαν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με την κερκίδα να επιδίδεται στο γνωστό σύνθημα, καλώντας τους Έλληνας παίκτες να σηκώσουν το «τιμημένο».

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.


Ισραήλ(Κάτας): Άρτζι 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10 (7 ασ., 6 λαθ.), Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5 (7 ριμπ.), Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5 τρίπ., 7 ριμπ.).

Ολόκληρος ο αγώνας και η απονομή εδώ:

 
Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια είναι μία από τις υπερδυνάμεις του μπάσκετ. Πρόκειται για απίστευτο κατόρθωμα που φυσικά έχει τις ρίζες του στην επιτυχία της Εθνικής ομάδας ανδρών το 1987 αλλά και στην ομάδα μπάσκετ του Άρη με Γκάλη, Γιαννάκη κλπ. Η Ελλάδα κεφαλαιοποίησε αυτές τις επιτυχίες φτιάχνοντας υποδομές και δίνοντας κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν σοβαρά με το μπάσκετ. Είναι απίστευτο αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της χώρας, αν και δεν είναι μοναδική περίπτωση (υπάρχει επίσης η Σερβία και η Κροατία). Τα παιδιά αυτά θα βρουν καλά συμβόλαια, θα έχουν εξέλιξη και κάποια από αυτά θα εξελιχθούν στον νέο Σπανούλη και Διαμαντίδη κλπ. Είναι και ένα ακόμα μάθημα σε όλους ότι όποιος αγωνίζεται και κυνηγάει το όνειρό του, φτάνει στην καταξίωση, ενίοτε και στην κορυφή. =========================