Κόκκινος θρίαμβος: Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 και πάει τελικό

Κόκκινος θρίαμβος: Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 και πάει τελικό Facebook Twitter
6

Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό της Euroleague, αποκαθηλώνοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης, πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος την Κυριακή θα διεκδικήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Οι «ερυθρόλευκοι», και πάλι με τεράστια ανατροπή, επικράτησαν με 82-78 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον πρώτο ημιτελικό της Πόλης, στερώντας την ευκαιρία από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη για back to back τίτλους στην Euroleague.

Ο Ολυμπιακός θα είναι στον τελικό της Κυριακής (21/8), στον 8ο τελικό στην ιστορία του σε 10 φάιναλ φορ, αφού το ξαναπέτυχε, για 4η διαδοχική φορά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε αγώνα της καταληκτικής φάσης της Euroleague.

Τα παιδιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου κοίταξαν κατάματα την πρωταθλήτρια Ευρώπης των 43 εκατ. ευρώ μπάτζετ και έκαναν το 82-78.

Κόκκινος θρίαμβος: Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 και πάει τελικό Facebook Twitter

Τώρα θέλουν το 4ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο, μέσα στο Σινάν Ερντέμ, όπου είχαν κατακτήσει το 2ο το 2012 και θα περιμένουν να δουν ποια εκ των Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει θέση στο τζάμπολ για το τρόπαιο.

Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου είχαν από 14 πόντους. Ο Σπανούλης που δεν έχει χάσει ποτέ ημιτελικό είχε μόνο 4 πόντους στο 30 και πέτυχε άλλους 10 στο τέλος, διάστημα στο οποίο έβαλε την υπογραφή του και ο Ερικ Γκριν με τρίποντα και 8 πόντους. 40 τα ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό, 32 για την ΤΣΣΚΑ, αλλά κυρίως 18 τα επιθετικά για τους «ερυθρόλευκους», αλλά 9 για τους Ρώσους. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, αν και τραυματίας, πέτυχε 23 πόντους (4/8 τρίποντα), αλλά στο τέλος αστόχησε στο πιο κρίσιμο σουτ τριών πόντων. Ούτε η ΤΣΣΚΑ, ούτε ο Ελληνας προπονητής της, Δημήτρης Ιτούδης δεν θα πανηγυρίσουν back to back τίτλους.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82

Αθλητισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Υπάρχει κάτι που ενώνει τους φιλάθλους σ' αυτήν την περίπτωση (όπως και παλιότερα στην περίπτωση του Άρη, του Παοκ, ακόμα και του αντιπαθέστατου παο) και δεν είναι τίποτα το "εθνικό-πατριωτικό". Είναι η συμπάθεια που προκαλεί ο αδύναμος όταν παίζει ως αουτσάιντερ εναντίον του ξιπασμένου νεόπλουτου που νομίζει ότι μπορεί να αγοράσει την επιτυχία. Ας δούμε την νίκη του ως ένα καλό μάθημα!Από την άλλη, όπως φαίνεται ο μόνος οργανισμός που λειτουργεί υποδειγματικά στην Ελλάδα είναι το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Άλλος ένας καλός λόγος να μας ενώνει αυτή η ΟΜΑΔΑΡΑ!!!
Εχω βαρεθει να ακουω ,ειδικα οσον αφορα στα ομαδικα επαγγελματικα σπορ,το γνωστο κλισε "ο'τι πληρωνεις παιρνεις".Και,απ'οτι φαινεται,δεν θα παψω ποτε να το ακουω σε αυτη την ταλαιπωρη χωρα.Διοτι η προσφυγη σε τετοια κλισε αποτελει ασφαλη οδο διαφυγης απο την βασανο της αναλυτικης σκεψης και κρισης.Το μπατζετ της ΤΣΣΚΑ ειναι ,νομιζω,εξη η επτα φορες μεγαλυτερο απο αυτο του Ολυμπιακου.Στα αποδυτηρια,ομως, του μπασκετικου Ολυμπιακου ειναι γραμμενο με μεγαλα γραμματα το εξης,:"One for all and all for one".Στα play offs του πρωταθληματος ποδσφαιρου υπαρχει,μεχρι τουδε,μια μονον αηττητη ομαδα.Ο Πανιωνιος.Το συνολικο μπατζετ του οποιου ειναι ισο ,περιπου,με τα εξοδα διατροφης,μετακινησης, και...πλυσιματος των αθλητικων εμφανισεων των παικτων των λεγομενων "μεγαλων ομαδων" !Οποιος ομως παρακολουθησει την ομαδα του Πνιωνιου θα διαπιστωσει οτι οι-αμοιβομενοι με ελαχιστα χρηματα-παικτες του θυμιζουν περισσοτερο μια παρεα φιλων, παρα γκρουπ"περιστασιακων συναδελφων",οπως στις προαναφερθεισες"μεγαλες ομαδες".Τελικα ολα ειναι εξηγησιμα σε αυτη την ζωη.Και σε αυτον τον τοπο ακομη περισσοτερο.