Η IAAF αφαίρεσε τα δύο μετάλλια της Δεβετζή

Η IAAF αφαίρεσε τα δύο μετάλλια της Δεβετζή Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
3

Η  IAAF ακύρωσε τελικά τα αποτελέσματά της Πηγής Δεβετζή από το 2007 μέχρι και το 2008 και ως εκ τούτου χάνει τα χάλκινα μετάλλια που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα.

Η τριπλουνίστρια- που πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση- είχε βρεθεί θετική σε επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει μετά από τον τελικό στο Παγκόσμιο του 2007, όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο. Επιπλέον όμως, πριν από μερικά 24ωρα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετική και σε επανεξέταση του δείγματός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008.


Οπως αναφέρεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου που την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές, η Ελληνίδα άλτρια βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη στις 31 Αυγούστου 2007 και της επιβάλλεται τετραετής αποκλεισμός, έως τις 10 Νοεμβρίου του 2019.  

Η ανανεωμένη λίστα της IAAF με τον μηδενισμό της Δεβετζή

Η IAAF αφαίρεσε τα δύο μετάλλια της Δεβετζή Facebook Twitter
Η IAAF αφαίρεσε τα δύο μετάλλια της Δεβετζή Facebook Twitter
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εν τω μεταξύ, ακόμη και σήμερα, εάν τολμήσεις να πεις στη Μυτιλήνη ότι ο Κεντέρης χαπακώνονταν, θα σε κάνουν τουλούμι στο ξύλο και μετά θα σε πετάξουν σε κανα χαντάκι. Το θέμα δεν είναι γιατί πρεζώνονται οι αθλητές, το κάνουν γιατί εάν καταργήσουμε τα χρονόμετρα και τις μεζούρες, πρώτοι οι θεατές θα σταματήσουν να ασχολούνται. Το θέμα είναι πως κάθε φορά που μας πιάνουν με την γίδα στην πλάτη, όπως με Θάνου Κεντέρη και τώρα με την Χρυσοπηγή το πρώτο που βάζουμε στο μυαλό είναι ότι μας ζηλεύουν, θέλουν το κακό μας και μας μισούν. Γιατί θέλουν τα νησιά μας, ζηλεύουν που τους πηδάμε τις γυναίκες, θέλουν τα πετρέλαια μας, χαίρονται να καταστραφεί η γλώσσα μας που με αυτή λειτουργούν τα κομπιούτερ οι τοστιέρες και για μια ψήφο ο Ομπάμα θα μιλούσε Χιώτικα, άσε τη λέσχη Μπίλτενμπεργκ, τους Σιωνιστές, τους εξωγήινους και τον Σόιμπλε και την Δρακουλέσκου. Όλα. Τα πάντα. Εκτός από το να φταίμε εμείς. Εκτός από το να είναι αλήθεια μια τέτοια είδηση.
Δεν ξέρω τι λένε στην Λέσβο, αλλά δεν είπες το πιο βασικό και απλό που λέγεται: "όλοι -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- σε φάσεις τις καριέρας τους χαπακώνονται".Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν κι αυτοί με τις ψεκασμένες αντιλήψεις, αλλά οι περισσότεροι είχαμε ξενερώσει με την ξεφτίλα του ατυχήματος μαϊμού, την κυνηγημένη συμπεριφορά των αθλητών και -κυρίως- τους χειρισμούς του προπονητή τους Χρήστο Τζέκο. Η αποκαθήλωση ήταν άμεση και χωρίς έλεος. Ο Κεντέρης "εξαφανίστηκε", παρότι υπήρχε, όντως, κόσμος που φώναζε το όνομά του στον αντίστοιχο αγώνα δρόμου το 2004.