H συγκινητική κίνηση του χρυσού Ολυμπιονίκη του Ρίο να παρατήσει την κούρσα για να βοηθήσει τον αδερφό του να τερματίσει

H συγκινητική κίνηση του χρυσού Ολυμπιονίκη του Ρίο να παρατήσει την κούρσα για να βοηθήσει τον αδερφό του να τερματίσει Facebook Twitter
Ο Άλιστερ Μπράουνλι αφήνει και την κούρσα και κουβαλά τον αδερφό του μέχρι τη γραμμή του τερματισμού
1

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Βρετανός αθλητής Άλιστερ Μπράουνλι κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το χρυσό μετάλλιο στο τρίαθλο, με τον αδερφό του και δύο χρόνια μικρότερο, Τζόναθαν να τερματίζει στη 2η θέση, σε ένα αγώνισμα που αποδείχτηκε οικογενειακή υπόθεση.

Η καταπληκτική σχέση των δύο αδερφών σχολιάστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά πριν από μερικές ώρες η συγκινητική κίνηση του Άλιστερ να παρατήσει την κούρσα και ένα ακόμη μετάλλιο για να βοηθήσει τον αδερφό του να τερματίσει, έγινε αντικείμενο αποθέωσης από χιλιάδες χρήστες στα social media.

H συγκινητική κίνηση του χρυσού Ολυμπιονίκη του Ρίο να παρατήσει την κούρσα για να βοηθήσει τον αδερφό του να τερματίσει Facebook Twitter
Τα δύο αδέρφια πανηγυρίζουν την κατάκτηση του χρυσού και του αργυρού μεταλλίου αμέσως στον αγώνα του τριάθλου στο Ρίο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου.

Πριν από τη τελευταία διαδρομή του «World Triathlon Series», ο Τζόναθαν Mπράουνλι βρισκόταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω από τον Ισπανό Mάριο Μόλα, με τον έτερο Μπράουνλι να έχει τεθεί εκτός συναγωνισμού αφού δεν είχε αγωνιστεί στις προηγούμενες διαδρομές.

Ο Τζόναθαν Μπράουνλι χρειαζόταν να κερδίσει την κούρσα και ο Μόλα να μην τερματίσει πιο ψηλά από την 4η θέση. Τα πράγματα πήγαιναν ακριβώς όπως σχεδίαζε ο Βρετανός αθλητής, ώσπου, 700 περίπου μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού, μια αδιαθεσία δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

Σε εκείνο το σημείο, ο αδερφός του Άλιστερ, διέκοψε την κούρσα του μόνο και μόνο για να τον βοηθήσει και να τον κουβαλήσει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

«Ήταν μια ενστικτώδης ανθρώπινη αντίδραση για να βοηθήσω τον αδερφό μου, αλλά θα το έκανα για τον οποιονδήποτε» παραδέχτηκε αργότερα στο BBC.

Μερικές ώρες πιο μετά, ο Τζόναθαν Μπράουνλι έσπευσε από το κρεβάτι του νοσοκομείου να ευχαριστήσει τον αδερφό του για τη συμπαράστασή του.

Για την ιστορία, ο Μόλα κατάφερε να τους περάσει και να τερματίσει τελικά πρώτος στη γενική κατάταξη.

Όμως τα αδέρφια Μπράουνλι μπορούν να λένε ότι κέρδισαν κάτι πολύ σημαντικότερο. Το δικαίωμα να νιώθουν ότι θα έχουν πάντα ο ένας τον άλλο. Ό,τι και αν γίνει.

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
- Ναι αλλα εχασε το χρυσο..- Αν κερδιζε το Χρυσο σημερα θα τον ηξερε και θα τον χειροκροτουσε η μιση υμφηλιος;- Ναι. Εχεις ενα δικιο. Και ποιος ειπαμε οτι πηρε το Χρυσο;- (Σηκωμα ωμων που δηλωνει αγνοια κ λιγη αδιαφορια)Το βαθυ νοημα του αθλητισμου ειναι το Ευ Αγωνιζεσθε, και ειναι αυτο που μπορει να χαρισει σπουδαιες στιγμες που μενουν γραμμενες για παντα στις μνημες των ανθρωπων και στην ιστορια ενος αθληματος. Τα αλλα ειναι απλα λιστες αν δε συνοδευονται με το Ευ Αγωνιζεσθε!