Χάγιο Σέπελτ: O ερευνητής δημοσιογράφος που αποκάλυψε την απάτη του ντόπινγκ στη Ρωσία ζει με προστασία

Χάγιο Σέπελτ: O ερευνητής δημοσιογράφος που αποκάλυψε την απάτη του ντόπινγκ στη Ρωσία ζει με προστασία Facebook Twitter
0

Ο 53χρονος γερμανός Χάγιο Σέπελτ, ερευνητής δημοσιογράφος του δικτύου του Βερολίνου Ard , είναι ο άνθρωπος που είχε αποκαλύψει την απάτη του ντόπινγκ στη Ρωσία. Μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport, εξηγώντας πώς έφτασε στο θέμα και υποστήριξε ότι πλέον ζει με προστασία.


"Λαμβάνω καθημερινά απειλές, ύβρεις, δεν είναι εύκολο, γιατί έφερα στο φως την αλήθεια. Η ιστορία με την Ρωσία είναι η τελευταία, αλλά εγώ έχω παρακολουθήσει πολλές άλλες ακόμα,"είπε. Ο Χάγιο, όπως σημειώνει η εφημερίδα άρχισε το επάγγελμα νέος, σε ηλικία 16 ετών, σε ένα ραδιόφωνο της Αμερικής, όταν το Βερολίνο ήταν ακόμα διαιρεμένο. Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο χρόνια στο πρακτορείο ειδήσεων dpa και στον μικρό ραδιο-τηλεοπτικό σταθμό Ard στο Βερολίνο.


"Ήμουν σχολιαστής στην κολύμβηση. Άρχισα να ενδιαφέρομαι για τις διαδικασίες ντόπινγκ στην Ανατολική Γερμανία. Γι 'αυτό έγινα εμπειρογνώμονας στον τομέα αυτό. Πήγα στην Ισπανία και συναντήθηκα με τον Δρ. Φουέντες, γιατί έψαχνα πληροφορίες σχετικά τον Γιάν Ούρλιχ και ανακάλυψα ένα σημαντικό ντοκουμέντο,» τόνισε.


«Το 2011 συνέβη ένα γεγονός, που σε πρώτη φάση, δεν φαινόταν σημαντικό. Ένας Αυστριακός επιστήμονας μου είχε πει ότι κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης, όχι του αθλητισμού, ένας Ρώσος ακαδημαϊκός μίλησε για την ανακάλυψή του που τον οδήγησε να δημιουργήσει ένα φάρμακο που έδινε ενέργεια. Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες σοβαρές αμφιβολίες για τη Ρωσία, πήγα στη Μόσχα για να τον συναντήσω και μου είπε ότι ήταν έτοιμος να μου προμηθεύσει το προϊόν για 100.000 δολάρια. Ενδιαφερόταν μόνο για τα χρήματα. Ήταν μια ουσία παρόμοια με εκείνη της αυξητικής ορμόνης. Μετά από αυτό ήρθα σε επαφή με άλλους ανθρώπους που γνώριζαν την αλήθεια, μέχρι που έφτασα στην Γιούλια Στεπάνοβα και τον σύζυγός της, που μου έδωσαν όλες τις λεπτομέρειες για το ντόπινγκ. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει η έκθεση της McLaren και τότε η ΔΟΕ θα πρέπει να αποφασίσει τι να κάνει για τους Χειμερινούς Αγώνες. Προς το παρόν, τα σήματα που προέρχονται από τη Μόσχα δεν είναι καλά. Δεν υπάρχει πραγματική επιθυμία για αλλαγή,» πρόσθεσε.

πηγή: praktoreio-sport.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ