O επιθετικός του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπέργκ κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά στον αγώνα με τη Μπρόντμπι

O επιθετικός του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπέργκ κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά στον αγώνα με τη Μπρόντμπι Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
1

Σύμφωνα με τη δανέζικη αθλητική ιστοσελίδα «ΒΤ», κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπρόντμπι, o 21χρονος Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής Λέμπογκανγκ Φίρι δέχθηκε φραστική ρατσιστική επίθεση από τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος φέρεται να τον αποκάλεσε «μαϊμού».

«Με αποκάλεσε μαϊμού. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», ανέφερε ο 21χρονος μέσος της Μπρόντμπι στην «Ekstrabladet» αυτή τη φορά και πρόσθεσε: «Δεν έχει κανένα σεβασμό για τον συνάνθρωπό του. Είμαι σοκαρισμένος, δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν με κάποιο ζώο. Ήταν μία φρικτή εμπειρία». Ο Πίρι, μάλιστα, επικαλείται και τη μαρτυρία συμπαίκτη του, Ρόντολφ Οστιν.

Αυτός φέρεται να ήταν κι ο λόγος που ο τεχνικός της Μπρόντμπι Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ επιτέθηκε στον Μπεργκ μετά το τέλος του αγώνα, με τους δυο τους να έχουν έντονο φραστικό επεισόδιο.

Ωστόσο, μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet», ο Μάρκους Μπέργκ διέψευσε κατηγορηματικά ότι έκανε κάποιο ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος του Πίρι: «Δεν είναι αλήθεια. Μου ακούγεται πολύ παράξενο. Είναι μία ανοησία, δεν έκανα τίποτα τέτοιο. Στην ένταση της στιγμής στον αγωνιστικό χώρο λέγονται πολλά πράγματα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά όταν το ματς τελειώνει, τα βάζεις όλα στην άκρη και δίνεις το χέρι σου.»

Η διοίκηση της Μπρόντμπι ανέφερε το γεγονός στο διαιτητή της συνάντησης, ενώ αναμένεται να προβεί και σε επίσημη καταγγελία στην UEFA.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Προς του αγαπητους φιλους,συντακτες της Lifo :Επιλεξατε ,μεχρις στγμης τουλαχιστον,να "ανεβασετε"μονον τον παρον θεμα,αν δηλαδη υπηρξε η οχι ρατσιστικη συμπεριφορα ενος (σπουδαιου..)ποδοσφαιριστη σε ενα απο τα χθεσινα τρια "ευρωπαικα"παιχνιδια ελληνικων ομαδων.Μηπως θα περεπε να εχετε "ανεβασει" ΠΡΩΤΑ το θεμα ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ των παιχνιδιων αυτων ; Με τα αποτελεσματα,την αποδοση,και την γενικοτερη παρουσια των ομαδων μας ;Λεω ,μηπως .....