Ρίο: Αθλήτρια της ιππασίας εγκατέλειψε τον αγώνα για να σώσει το άλογό της

Ρίο: Αθλήτρια της ιππασίας εγκατέλειψε τον αγώνα για να σώσει το άλογό της Facebook Twitter
2
Ρίο: Αθλήτρια της ιππασίας εγκατέλειψε τον αγώνα για να σώσει το άλογό της Facebook Twitter

Ο Parzival και η Ολλανδή Adelinde Cornelissen ταξίδεψαν στο Ρίο με την ελπίδα πως η μακρά προετοιμασία τους θα τους χάρισε ένα μετάλλιο στην ιππασία.

Η αθλήτρια και το άλογό της θα αγωνίζονταν στο ντρεσάζ, δηλαδή την ιππική δεξιοτεχνία, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ο Parzival, ο οποίος είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και έλαβε ένα ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο, δαγκώθηκε από ένα δηλητηριώδες έντομο, το κεφάλι του πρήστηκε και υπέφερε από υψηλό πυρετό.

Κτηνίατροι έσπευσαν να δώσουν άμεσα αγωγή στο άλογο και σύντομα άρχισε να φαίνεται καλύτερα, ο πυρετός υποχώρησε και το πρήξιμο εξαφανίστηκε. Όλα έδειχναν πως ήταν έτοιμος για τον μεγάλο αγώνα της επόμενης μέρας. Αυτή θα ήταν η αυλαία για το άλογο σε Ολυμπιακή διοργάνωση καθώς είναι 19 ετών και έχει πολλά χρόνια αγώνων στο ενεργητικό του.

Ρίο: Αθλήτρια της ιππασίας εγκατέλειψε τον αγώνα για να σώσει το άλογό της Facebook Twitter
Ο Parzival και η Adelinde Cornelissen στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου
Ρίο: Αθλήτρια της ιππασίας εγκατέλειψε τον αγώνα για να σώσει το άλογό της Facebook Twitter

"Κοιμήθηκα σε στάβλους, πρόσεχα τον Parzi κάθε ώρα. Δεν ήθελα να τον αφήσω μόνο του", έγραψε η Cornelissen εξηγώντας τους λόγους που όταν τελικά ξεκίνησε ο αγώνας την Τετάρτη, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, παραιτήθηκε και απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας άναυδους τους θεατές.

"Μετά το διπλό έλεγχο με τους κτηνιάτρους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε δαγκωθεί από ένα έντομο ή αράχνη με τοξικό δηλητήριο.", αναφέρει η 37χρονη Cornelissen η οποία σημειώνει πως έγινε αίτημα να αλλάξει το αγωνιστικό πρόγραμμά τους ώστε να υπάρξει μια ακόμη μέρα ανάρρωσης, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό.


Την ημέρα του αγώνα, οι κτηνίατροι έκριναν πως ο Parzival ήταν αρκετά καλά για να αγωνιστεί αλλά η Cornelissen λέει πως συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: το άλογό της έδειχνε να μην έχει καθόλου δύναμη.


"Στην αρένα ένιωθα πως ήταν εντελώς εξαντλημένος και άδειος από δυνάμεις και πως απλά δεν το έβαζε κάτω.  Αλλά αποφάσισα να μην συνεχίσω για να τον προστατεύσω και τα παράτησα. Ο φίλος μου, το άλογο που έχει δώσει τα πάντα για μένα στη ζωή του, δεν το άξιζε αυτό μετά από όσα είχε περάσει. Έτσι χαιρέτησα και μαζί αποχωρήσαμε από την αρένα. " αναφέρει η αθλήτρια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια