Οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι είναι απαισιόδοξοι για τον αντίκτυπο που θα έχουν στη χώρα τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 5 Αυγούστου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ομίλου Ibope, η οποία δημοσιεύθηκε στην καθημερινή εφημερίδα "Estado de S.Paulo", το 60% των Βραζιλιάνων πιστεύει ότι οι Αγώνες, οι οποίοι αναμένεται ότι θα κοστίσουν 40 δισεκατομμύρια ρεάλ (περίπου 11,1 δισ. ευρώ), θα φέρουν περισσότερο κακό παρά καλό στη Βραζιλία, ενώ το 32% θεωρεί πως το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη θα αποφέρει περισσότερα οφέλη στη χώρα παρά ζημίες.

 

Η ανησυχία για τους Αγώνες έχει αυξηθεί στην Βραζιλία, καθώς η χώρα βυθίζεται στην χειρότερη ύφεση εδώ και δεκαετίες, οι Ολυμπιακές προετοιμασίες καθυστερούν και οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές έχουν αποκαλύψει αποδείξεις εκτεταμένης διαφθοράς στις κατασκευαστικές συμβάσεις για τις Ολυμπιακές υποδομές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια παρόμοια έρευνα ενόψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2014, η οποία φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας, έδειχνε πως το 43% των Βραζιλιάνων αισιοδοξούσε πριν από τη διοργάνωση, ενώ οι απαισιόδοξοι έφταναν το 40%.

 

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 14-18 Ιουλίου και σε αυτή έλαβαν μέρος 2.002 άτομα από όλη τη Βραζιλία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr