Διαμαρτυρία σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια από φοιτητές και σπουδαστές που αντιδρούν στο αίτημα των ιταλικών αρχών να εκδοθούν πέντε φοιτητές που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση «No Expo» και τα επεισόδια στο Μιλάνο την περασμένη άνοιξη.

Αντιδράσεις υπήρξαν και τις προηγούμενες ημέρες με πορείες και εκδηλώσεις ενώ τη Δευτέρα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στο ιταλικό προξενείο, πραγματοποιώντας  συμβολική κατάληψη.

Επίσης, εκδηλώσεις, καταλήψεις και πορείες αλληλεγγύης στους πέντε φοιτητές είχαν γίνει και τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Στις 12 Νοεμβρίου, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ με παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή και συνέλαβαν πέντε Έλληνες φοιτητές, στο πλαίσιο εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από την Εισαγγελία του Μιλάνου. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις συλλήψεις Ιταλών στο Μιλάνο, οι οποίες πάραυτα μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις. Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι πήραν μέρος στα επεισόδια που έγιναν στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση που είχε γίνει στην πόλη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr